Sur Belediyesi'nde bir Süryani meclis üyesi

Amed’de 1900’lü yılların başlarında belediye ve ticaret odası gibi birçok kurumda gayrimüslümler bulunuyordu.

Sur Belediyesi'nde bir Süryani meclis üyesi

Amed’de 1900’lü yılların başlarında belediye ve ticaret odası gibi birçok kurumda gayrimüslümler bulunuyordu. Ancak 1915 ve ardından cumhuriyetin ilanı ile birlikte Ermeni ve Süryaniler başta olmak üzere birçok azınlık kamu kurumlarından dışlandı. Amed’de ise yıllar sonra ilk kez bir Süryani, belediye meclis üyeliğine seçildi.

Henry Hıdırşahoğlu Amedli bir Süryani. Mart ayında yapılan yerel seçimlerde Sur Belediyesi’nde BDP listesinden meclis üyesi seçilmiş. Bir Süryani olarak meclis üyeliğine seçilmesinin Çok Dilli Belediyeciliğin bir eseri olduğunu belirten Hıdırşahoğlu, “Daha önce hor görülen bir topluluktuk. Bizi şereflendirdiler” dedi.

Bu topraklarda yaşayan herkesin dinini, dilini ve kültürünü özgürce yaşaması gerektiğini kaydeden Hıdırşahoğlu, “Geçmişte yok sayılan grupların şimdilerde sahiplenilmesi oldukça önemli bir olay benim için. Belediyenin bizlerden birinin meclis üyesi olması için, Meryem Ana Kilisesi Vakfı’na talepleri oldu. Kilise bu talebe olumlu bakarak benim bir nevi yolumu açtı” şeklinde konuştu.

Çok Dilli Belediyecilik ve değişik din ve kültürlerdeki halkların yerel yönetimlere katılmasında Sur Belediyesi’nin ciddi bir çabası olduğunu kaydeden Hıdırşahoğlu, kendisine ve halkına bu imkanı tanıyanlara teşekkürlerini iletti.

Hıdırşahoğlu, son günlerde Ortadoğu’da artan ve mezhep çatışmalarına dönüşen çatışmalardan duyduğu endişeyi de dile getirerek, bunun ileride kötü sonuçlar doğurabileceği kaygısını taşıdığını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2014, 09:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
bulent bostanci
bulent bostanci - 5 yıl Önce

teyzemin ogludur sevindim

bulent bistanci
bulent bistanci - 4 yıl Önce

teyze oglu 0544 9707930ulassin bana

SIRADAKİ HABER