Sur'da 1'i bebek 2'si kadın 8 kişi tahliye edildi

Sur’da sokağa çıkma yasağı sürerken, ilçede mahsur kalan ve aralarında yaralıların da olduğu biri bebek, ikisi kadın 8 kişi ambulansla tahliye edildi.

Sur'da 1'i bebek 2'si kadın 8 kişi tahliye edildi

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı 93. güne girerken 8 kişi ambulansla tahliye edildi.

Anadolu Ajansı’na (AA) göre, bazı yaralı vatandaşların bulundukları mahalleden çıkmak istemesi üzerine operasyonlara geçici olarak ara verildi. Bunun üzerine Hasırlı Mahallesi’ne sevk edilen ambulanslar biri bebek, ikisi kadın 8 kişi kişiye ulaştı.

Dicle Haber Ajansı’na (DİHA) göre ise, evlerine bomba isabet etmesi sonucunda yaralanan 57 yaşındaki Seniha Sürer, 26 yaşındaki Seda Aslan ve bebeği Elif Su Aslan ile İhsan Karatay’ın da aralarında olduğu 7 kişiye ambulans ulaştı. Ancak bacağı kopan bir kişi ağır yaralı olduğu için ambulansa taşınamadı.

HDP’li vekiller ile valilik yetkilileri arasında yapılan görüşmelerin ardından ağır yaralı kişi, 4 kişi tarafından bulunduğu yerden alınarak ambulansın beklediği noktaya taşındı.

Ağır yaralı kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtilirken, Anadolu Ajansı diğer kişilerin emniyete götürüldüğünü duyurdu.

6 mahallede yasak sürüyor

Sokağa çıkma yasağının 93 gündür sürdüğü Sur’da 15 mahallenin 6’sında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Yasak, Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde uygulanıyor, diğer mahallelere giriş çıkışlar da polis kontrolü altında yapılıyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2016, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER