Sur'da biri bebek 9 kişi tutuklandı

Sur’dan dört gün önce güvenlik koridorundan çıkan yaralılardan dokuz kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında bir buçuk yaşındaki Beritan Tosun da bulunuyor. Böylece tutuklanan sivillerin sayısı 20’ye yükseldi.

Sur'da biri bebek 9 kişi tutuklandı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde dört gün önce çıkan 19 sivil ve yaralının adliyedeki işlemleri tamamlandı.

“Örgüt üyesi oldukları” ve “anayasal düzeni silah zoruyla değiştirdikleri” iddialarıyla savcılığa sevk edilen 19 kişiden, 8’i çocuk.

7 çocuk, “adli kontrol” kararıyla serbest bırakılırken, 12 kişi de tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

12 kişiden biri çocuk, 9 sivil “örgüt üyesi oldukları”, “anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs ettikleri” iddialarıyla tutuklandı.

3 kişi de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan 9 kişinin isimleri şöyle: 17 yaşındaki M.Ç., Remziye Tosun ve kızı Beritan (2), DBP Bağlar İlçe Eş Başkanı Reyhan Kavak, Ümit Özkan, Deniz Ataş, Bedri Oğuz, Cengiz Abiş, Emine Abiş, Mehmet Can Alpaydinci.

Remziye Tosun ile birlikte bir buçuk yaşındaki çocuğu Beritan Tosun da cezaevine konulacak. Eşi cezaevinde olan Tosun’un diğer 6 çocuğu savcılık kararıyla Çocuk Esirgeme Kurumu’na verilmişti.

Dün adliyeye sevk edilen 8 kişiden 6’sı tutuklanırken, Sur’dan çıkan ilk grubun tamamı tutuklanmıştı.

19 Şubat’ta Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Mazlum Dolan’ın da içinde olduğu 5 kişi Sur’dan çıkmıştı. Yaralı olarak ambulansa taşıdıkları Fatma Ateş ise hayatını kaybetmişti.

Böylece tutuklanan sivillerin sayısı 20’ye yükseldi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER