Sur'daki çocukların SHÇEK'e verilmesi Meclis'e taşındı

HDP’li vekil Sibel Yiğitalp, 7 Mart’ta aileleri ile birlikte çıkarılan 19 çocuktan sekizinin Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’na verilmesini Meclis’e taşıdı

Sur'daki çocukların SHÇEK'e verilmesi Meclis'e taşındı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Sur’dan aileleri ile çıkan çocukların Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na (SHÇEK) verilmesini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na sordu.

Yiğitalp, soru önergesinde 7 Mart Pazartesi günü tahliye edilen 19 çocuktan sekizinin Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na verilmesini ve akıbetlerini sordu.

Sorular

Yiğitalp, Bakan Ramazanoğlu’na şu soruları yöneltti:

* Sur’dan sokağa çıkma yasakları süresince kaç çocuk tahliye edilmiştir? Bu çocukların yaş ve cinsiyete göre dağılımı nasıldır?

* Tahliye edilen çocuklardan kaçı gözaltına alınmış, kaçı tutuklanmış, SHÇEK’e verilmiştir?

* 7 Mart 2016 Pazartesi günü tahliye edilen 19 çocuktan 8’inin savcılık kararı ile SHÇEK’e verildiği iddiası doğru mudur? Doğruysa verilen çocukların isimleri nedir?

* Bu çocukların SHÇEK’e verilmesine kim hangi yasal yetkiye dayanarak karar vermiştir? Bu kararda hâkim onayı var mıdır? Yazılı bir karar var mıdır varsa tebliğ edilmiş midir?

* Çocukların anne veya babaları olmasına rağmen SHÇEK’e teslim edilmelerinin yasal dayanağı nedir? Bu konuda bir mahkeme kararı var mıdır?

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2016, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER