Berkin Elvan'ı vuran polisin kimliği açıklandı

Halkın Hukuk Bürosu avukatları Jandarma Kriminal Raporu’na göre Berkin’i vuran polisin kimliğini açıkladı.

Berkin Elvan'ı vuran polisin kimliği açıklandı

Halkın Hukuk Bürosu avukatları bugün Okmeydanı’nda yaptığı açıklamayla, Berkin Elvan’ı vuran polisin kimliğinin belirlendiğini duyurdu.

Elvan ailesinin avukatları, vurulmasından tam iki yıl sonra polisin kimliğinin belirlendiğini, Elvan’ı E.Y. isimli polisin vurduğunu açıkladı.

İki yıl önce Ulusal Kriminal Büro’nun savcılığa gönderdiği raporda da E.Y.’nin adı geçiyordu.

Halkın Hukuk Bürosu avukatları, soruşturmada aşama kaydedildiğini belirterek Okmeydanı’nda başlattıkları açlık grevini de sonlandırdı.

Ne olmuştu?

Berkin Elvan 14 yaşındayken, 16 Haziran 2013’te saat 08:00 sıralarında Okmeydanı Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Eren Sokak’ta başından gaz kapsülüyle vuruldu.

269 gün komada kalan, bu sırada 15 yaşına basan Elvan, 11 Mart’ta hayatını kaybetti.

Olayla ilgili soruşturma halen sürüyor, henüz hiçbir polise suçlama yöneltilmedi, failler belirlenmedi. Soruşturma dört savcı değiştirdi.

3 Mart 2016’da Berkin Elvan’ı gaz silahıyla vuran polisin kimliğinin tespit edildiği iddia edildi ancak Jandarma raporunda “muhtemel fail” olarak belirtilen polisin ifadesi alınmadı, Emniyet kimlik bilgilerini savcılığa iletmedi.

7 Nisan 2014’te dosyaya giren görüntülerde Elvan’a iki zet’çi (gaz fişeği silahı) polisin ateş ettiği, polisleri iki amirin yönettiği, bir polisin silaha gaz fişeği koyduğu tespit edildi. Ancak o tarihten bu yana Emniyet Müdürlüğü savcılığın yazılarına cevap vermediğinden polislerin kimlikleri belirlenemedi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Mart 2014’te de Berkin Elvan’ı hangi polisin gaz tüfeğiyle vurduğunu araştıran savcıya olay tarihinde görevli olan 1065 çevik kuvvet polisinin adını verdi. Bu rakamdan, olay yerinde görevli olanların sayısı ise 275. Emniyet, Elvan’ın 275 polisten birinin vurduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2016, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER