Eylemler Donald Trump'ın seçim mitingini iptal ettirdi

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump’un Chicago Üniversitesi’nin spor salonundaki seçim mitinginde “ırkçılığa hayır” ve “biz tecavüzcü değiliz” sloganları atılmasının ardından etkinlik iptal edildi.

Eylemler Donald Trump'ın seçim mitingini iptal ettirdi

ABD’de 8 Kasım 2016 tarihinde yapılacak olan başkanlık seçimlerine Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump’un Chicago kentinde yapmak istediği seçim mitingi protestolar sonucunda iptal edildi.

Chicago Üniversitesi’nin spor salonunda binlerce kişi “Irkçılığa hayır” ve “Biz tecavüzcü değiliz” sloganları attı, polis ve Trump taraftarlarının saldırısı ardından miting iptal edildi.

bd

Chicago Üniversitesi’nde spor salonunda bulunanlar arasında yaşanan gerginlik canlı yayında yayınlandı.

St. Louis de protesto

abd3

Donald Trump, Missouri eyaletinin St. Louis kentinde düzenlediği miting sırasında da protesto edildi.

St. Louis’deki gösterilerde protestoculardan en az 10 kişinin gözaltına alındığı, bir kişinin ise yaralandığı açıklandı.

abd

Seçim kampanyasına başlamasından bu yana, Müslümanlara ve göçmenlere karşı sözleriyle gündeme gelen Donald Trump’ın son günlerdeki mitinglerinde protestolar yaşanıyordu. Son olarak önceki gün Kuzey Carolina’daki mitingde siyahi bir protestocu, Trump taraftarı bir kişi tarafından yumruklanmıştı.

Trump, geçen ayki bir mitinginde de salonda kendisini protesto eden bir kişinin ‘suratını yumruklamak istediğini’ söylemişti.

Ülkede eyaletlerde yapılacak ön seçimler yazın son bulacak ve partiler kongrelerinde başkan adaylarını açıklayacak.

8 Kasım’da seçilecek yeni başkan ise Ocak 2017’de göreve başlayacak.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2016, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER