Sur'daki ırkçı klibi çeken kişi güvenlik görevlisiymiş

İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde girişin yasak olduğu mahallelerde çekilen “Yalnızım Atam” isimli ırkçı sözler içeren klipteki kişinin güvenlik görevlisi olduğunu ve bu kişinin açığa alınması için talimat verildiğini söyledi.

Sur'daki ırkçı klibi çeken kişi güvenlik görevlisiymiş

Salı günü internet üzerinden yayınlanan ve sosyal medyada paylaşılan, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde girişin yasak olduğu mahallelerde çekilen “Yalnızım Atam (Sur Şehitlerimiz Anısına)” isimli ırkçı sözler içeren klip hakkında Diyarbakır Emniyeti tarafından soruşturma başlatıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Feleknas Uca ve Nadir Yıldırım konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya yazılı soru önergeleri verirken, konuya dair bir bilgi, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk’ten geldi.

Agos’un haberine göre, Çarşamba günü akşam saatlerinde HDP milletvekili Garo Paylan’ı arayan İçişleri Bakan Yardımcısı Öztürk, klipteki kişinin bir güvenlik görevlisi olduğunu ve bu kişinin açığa alınması için talimat verildiğini söyledi.

Irkçı klip

Yasağın sürdüğü Sur’da ırkçı sözlerin de yer aldığı “Yalnızım Atam” başlıklı bir şarkı için çekilmiş klip YouTube üzerinden yayınlandı.

Klip, yıkık bir odada, bir telsizden gelen, “Allah için vurun, peygamber için vurun, şehitlerimiz için vurun” anonsu ile başlıyor ve bu sözlerin ardından Sur sokaklarına çıkan yüzü maskeli bir rapçinin görüntüleriyle sürüyor.

Söz konusu şarkıda, “Kalk, uyan herkes Ermeni, hepsi kalpazan. Ben kimim? Türk’ün oğlu, yani dışlanan… Bana bir sorsan, çözümü çok basit. Eğer değişmezse kafalara sık lan!” gibi ırkçı ifadeler yer alıyor.

Surp Giragos Kilisesi’nin de bulunduğu girişe kapalı mahallelerde çekilen klip, söz konusu bölgenin ne halde olduğu konusunda da fikir veriyor.

Bölgede görev yapan gazeteciler klipteki görüntülerden anlaşıldığı kadarıyla en az iki mahallenin tamamen yerle bir olduğunun ortaya çıktığını söylerken; klibin profesyonel bir ekipmanla ve birkaç kişi tarafından çekildiği düşünülüyor.

Soru önergeleri

Klibin sosyal medyada yaygınlaşmasının ardından HDP’li vekiller konuyla ilgili soru önergesi verdi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca yazılı soru önergesinde, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya 148 gündür kapalı olan Sur’da söz konusu klibin nasıl çekildiğini sordu.

HDP Van milletvekili Nadir Yıldırım da, şarkının sözlerinin ırkçı, nefret dolu ve tehditkar ifadelerden oluştuğunu ve halklar arasında kopuşu derinleştiren ifadeler kullanıldığını söyleyerek, “Halklar arasındaki kopuşu hızlandıran kliple ilgili başlattığınız veya başlatmayı düşündüğünüz herhangi bir soruşturma var mıdır?” diye sordu.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2016, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER