Tahir Elçi için 7.5 yıla kadar hapis istemi

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hakkında 7.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. Elçi, ‘Terör örgütü propagandası’ ile suçlanıyor.

Tahir Elçi için 7.5 yıla kadar hapis istemi

CNN Türk’te yayınlanan ‘Tarafsız Bölge’ programında “PKK terör örgütü değil, silahlı siyasal bir harekettir,” diyen ve bu nedenle Bakırköy 2′nci Sulh Ceza Hakimliği’nce hakkında yakalama kararı çıkarılan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, TEM Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Diyarbakır Baro Başkanlığı’nda gözaltına alınmış ve İstanbul’a getirilmişti.

Savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle adliyeye sevk edilen Elçi, adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

Bir haftalık sürenin ardından Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hakkında 7 buçuk yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. Elçi, ‘Terör örgütü propagandası’ ile suçlanıyor.

Elçi’yle ilgili davanın önümüzdeki günlerde başlayacağı öğrenildi.

Elçi ne demişti?

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Ahmet Hakan’ın sunduğu “Tarafsız Bölge” programında, “PKK terör örgütü değildir. Bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile, PKK silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan, toplumda çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir,” demiş ve bu sözleri nedeniyle hedef alınmıştı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER