Taksim Dayanışması: Adalet talep ediyoruz

Taksim Dayanışması, Gezi direnişinde öldürülenlerin failleri ve Gezi Parkı hakkındaki son gelişmeleri basın toplantısıyla değerlendirdi.

Taksim Dayanışması: Adalet talep ediyoruz

Taksim Dayanışması, Gezi direnişinde öldürülen direnişçilerin faillerinin yargılandığı davalar ile Gezi Parkı hakkındaki son gelişmeler üzerine basın toplantısı düzenledi.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin Karaköy binasındaki basın toplantısına Taksim Dayanışması’ndan Mücella Yapıcı ve Akif Burak Atlar ile Berkin Elvan anne ve babası ile avukatı, Hasan Ferit Gedik, Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz ve Ethem Sarısülük’ün avukatları ile Murat Cantop ve Volkan Kesanbilici katıldı.

Yapılan açıklamada, “Taksim Dayanışması olarak, taleplerimizi haykırdıkları için öldürülen, gözünün feri söndürülen, kafa travması yaşayan, polis şiddetinin izleri bedenlerinde ve ruhlarında halen taşıyan kardeşlerimiz için adalet arıyor, adalet talep ediyoruz” denildi.

Taksim Dayanışması adına açıklama okuyan Akif Burak Atlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2015-2019 yılını kapsayan stratejik planında “Taksim Meydanı Kentsel Tasarım ve Taksim Kışlası Restitüsyon Projesi”nin de yer aldığını belirtti.

Böylece Gezi Parkı’nı imara açma planından vazgeçilmediğini öğrendiklerini belirten Atlar, “Taksim Meydanı ve Gezi Parkı artık sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin, hatta dünyanın koruması altındadır” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2014, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER