Taksim ve çevresine binler polis konuşlandırıldı

1 Mayıs kutlamalarının yasaklandığı Taksim alanı polisler tarafından kuşatmaya alındı. Taksim Meydanı'na toplu girişleri engellemek için tüm yollar tutuldu.

Taksim ve çevresine binler polis konuşlandırıldı
1 Mayıs kutlamalarının yasaklandığı Taksim alanı polisler tarafından kuşatmaya alındı. Taksim Meydanı'na toplu girişleri engellemek için tüm yollar tutuldu. Kutlamalara katılacakların toplanacağı Beşiktaş Meydanı ve Şişli Cami önüne polis TOMA ve zırhlı araçlar yerleştirdi. 


1 Mayıs'ın yasaklandığı Taksim güne polis hareketliliğiyle başladı. Taksim'e çıkan tüm yollar sabahın erken saatlerinde kapatıldı. Sadece Taksim'e giden yollar değil, Taksim'in dört bir tarafı da dün geceden başlayıp sabahın ilk ışıklarına kadar bariyerler kurularak tutuldu. Büyükşehir Belediyesi ekipleri de polisle birlikte bariyerleri kurdu. 

Tarlabaşı'ndaki HDP il binasının bulunduğu sokak polis tarafından tutuldu. Tarlabaşı'ndan Taksim'e giden yolların tümü polislerce kapatıldı. Tarlabaşı Bulvarı'nda ise çok sayıda itfaiye aracı konumlandırıldı. 

Türkiye'nin birçok kentinden İstanbul'a polis takviyesi yapıldı. Takviye polislerin özellikle Kürdistan kentlerinden gelmesi dikkat çekti. Amed Bingöl, Antep, Muş, Kars, Urfa, Erzurum ve Adana gibi birçok kentten Taksim Meydanı ve Taksim'e yollara konuşlandırıldı. İstanbul dışından yaklaşık bin 500 polisin uçakla getirildiği bildirildi. 

Şişli ve Mecidiyeköy'den Taksim'e giden tüm yol güzergahları kapatıldı. Birçok nokta polisler tarafından zırhlı araçlarla tutuldu. İşçi ve emekçilerin toplanıp Taksim'e yürüyeceği Şişli Cami önünde çok sayıda polis konumlandırıldı, Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş makinelerin de bu nokta bekletilmesi dikkat çekti. Taksim'e yakınlaştıkça polislerin sayısında artışın olduğu gözlemlendi. Bu yıl özellikle çevik kuvvet polislerin yanı sıra çok sayıda sivil polisin görev yapması dikkat çekti. 

İşçi ve emekçilerin toplanacağı ve Taksim'e yürüyeceği Beşiktaş Meydanı'na çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı. Özelikle Çırağan caddesi ve Balmumcu yönüne çok sayıda polis aracıyla kapatıldı. Barbaros Bulvarı tamamen polis ablukasında. Beşiktaş Meydanı'nın girişinde 3 adet TOMA ve yüzlerce çevik kuvvet polisi, içinde sopaları görülen sırt çantalı polisler tüm sokakları tuttu. Polislerin, meydandaki gelişmeleri takip etmek isteyen gazetecilere, "Sarı basın kartı olmayanlar gösterici muamelesi görecek, alanı terk edin" uyarısında bulunduğu bildirildi. 

Dolmabahçe Başbakanlık Çalışma Ofisi'nin bulunduğu alan polis bariyerleriyle tutuldu ve polislerin korumasına alındı. 

Her yıl 1 Mayıs'ı kutlamak isteyenlerin ile polislerin en çok çatıştı merkezlerden biri olan Okmeydanı'nın tüm yolları polisler tarafında tutuldu. Sokak başlarında akrep ve zırhlı araçlar bekletilirken, birçok noktada da içi sivil polislerle dolu otobüslerin bulunması dikkat çekti. Okmeydanı'nda toplu taşıma araçlarının da çalışmadığı bildirildi. 

Taksim ve çevresinde polis hareketliliği yaşanırken, işçi ve emekçiler ise Beşiktaş Meydanı'nda saat 11.00'de, Şişli Cami önünde de saat 12.00 toplanıp Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçecek.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2015, 15:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER