'Tasfiye başladı, sıra belediye ve kabinede'

'Kapsayıcı' ve 'kucaklayıcı' yaklaşımı AK Parti'nin dün şekillenen yeni yönetim listesinde görmenin eskisine göre daha zor olduğunu belirten Murat Yetkin, "Şimdi sırada parti teşkilatları, belediyeler ve bakanlar kurulu var. Ben tasfiye diyorum ama siz bu sözü sert buluyorsanız 'evde bahar temizliği' gibi ılıman bir tanım da kullanabilirsiniz, fark etmez, işlem aynı" diye yazdı.

'Tasfiye başladı, sıra belediye ve kabinede'
AK Parti’nin dünkü 3. Büyük Olağan Kongresi’yle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yeniden genel başkanlığa döndü. Demokrasi ve reform sloganlarıyla kongreye gidileceği belirtilmesine rağmen Erdoğan’ın konuşmasında “OHAL kalkmayacak, kamudan ihraçlar sürecek ve onları (HDP) daha zor günler bekliyor” mesajları öne çıktı. AK Parti’nin yeni yönetiminin de daha çok Erdoğan’ın söylediklerini ‘sorgulamadan’ hızla hayata geçirecek kadroların oluşturduğu yorumları yapıldı.


Hürriyet yazarı Murat Yetkin de, ‘Tasfiye başladı, sırada kabine ve belediyeler var’ başlıklı yazısında şu analize yer verdi:

“Siyaset kulisinde son günlerde iki tür yorum ortaya çıkmıştı. Bazı AK Partililer daha “kapsayıcı” isimler bekliyordu. Beşir Atalay’ın, hatta Ahmet Davutoğlu’nun dahi yönetime yeniden alınacağı beklentileri fısıldanıyordu.

Bir kesim ise tersine Erdoğan’ın önündeki zorlu dönüşüm sürecini kolaylaştırmak için siyasete gözünü kendisiyle açmış ve söylediklerini sorgulamadan, süratle yapacak kadrolara ihtiyacı olduğunu söylüyordu.

Bence de zamanın ruhuna daha uygun düşen ikinci seçeneği tercih etti Erdoğan; bence başından beri de zaten aklındaki buydu.

….

Şimdi sırada parti teşkilatları, belediyeler ve bakanlar kurulu var.

Ben tasfiye diyorum ama siz bu sözü sert buluyorsanız “evde bahar temizliği” gibi ılıman bir tanım da kullanabilirsiniz, fark etmez, işlem aynı.

Muhalefet partilerinin, CHP, MHP, HDP, hepsinin 15 Temmuz’dan bu yana söylediği “Hani FETÖ’nün siyasi ayağı?” sorusunun cevabı da bu süreçte verilebilir, bürokraside yargıda yapılmak isteyip yapılamayanlar da artık daha rahat yapılabilir.

Yeni dönemin alametifarikası olacak adımlar görebiliriz yakında.”

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2017, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER