'Tek bir karış toprağı bile işgal altında bırakmayacağız'

YPG/YPJ savaşçılarının 134 gün aralıksız direnişi sonucu Kantonun ilanının yıldönümüne bir gün kala özgürleşen Kobanê kent merkezi, DAİŞ’in insanlığa sunduğu karanlığa karşı aydınlığın zaferi olarak tarih sayfalarında ki yerini aldı.

'Tek bir karış toprağı bile işgal altında bırakmayacağız'
YPG/YPJ savaşçılarının 134 gün aralıksız direnişi sonucu Kantonun ilanının yıldönümüne bir gün kala özgürleşen Kobanê kent merkezi, DAİŞ’in insanlığa sunduğu karanlığa karşı aydınlığın zaferi olarak tarih sayfalarında ki yerini aldı. Zaferin müjdecisi olan Kaniya Kurda’nın özgürleştirilmesi operasyonunda yer alan YPG savaşçısı Givara Kobanê, “Tek bir karış Kobanê toprağını işgal altında bırakmayacağız” diyerek Kobanê’nin çetelerin işgali altında olan tüm köylerinin de özgürleştirileceğinin müjdesini verdi.


DAİŞ çetelerinin 15 Eylül’de Kobanê Kantonu’nu işgal amacıyla başlattığı saldırılara karşı YPG/YPJ savaşçılarının 134 gün sürdürdüğü kararlı ve tarihi direniş sonrası Kobanê kent merkezi özgürleştirildi. Kent, Kaniya Kurda tepesinin de çetelerden temizlenmesinin ardından Kobanê Kantonu’nun ilanın birinci yıl dönümü olan 27 Ocak’tan bir gün önce çetelerden tamamen temizlendi. Rojava Devrimini boğmak için rol almak isteyen güçlerin de her türlü desteğini alıp, tüm ağır silahlarıyla Kobanê’ye saldıran DAİŞ çeteleri, Kobanê kent merkezinde YPG/YPJ’nin destansı direnişi ile karanlığa gömülürken, YPG/YPJ öncülüğünde gelişen direniş de halkların öz gücüne dayanarak gösterdikleri direnişin her zaman zaferle taçlanacağını kanıtlamış oldu. 

YPG/YPJ’nin “Kobanê Kurtuluş Hamlesi” kapsamında kent içinde çetelere dönük düzenlediği ve kentin en doğu ucundaki Kaniya Kurda’yı özgürleştirip çetelere kent dışına püskürttüğü operasyonun ardından YPG/YPJ savaşçıları şimdi ki hedefi ise Kobanê’nin çetelerin işgali altında olan tüm köylerinin özgürleştirilmesi. Kaniya Kurda’nın özgürleştirilmesi operasyonunda yer alan YPG savaşçılarından Givara Kobanê, Kobanê direnişinde şehit düşen arkadaşlarına verdikleri sözü tutup, kenti özgürleştirdiklerini, direnişlerinin Kobanê’nin tüm köyleri özgürleşene kadar devam edeceğini söyledi.

TELSİZLER ZAFERİ HAYKIRIYOR

Kobanê Kurtuluş Hamlesi kapsamında kentin en doğu noktası olan Kaniya Kurda tepesinin özgürleştirildiği haberinin hemen ardından doğu cephesinde Kaniya Kurda’ya doğru ilerliyoruz. Doğu cephesinin ilk mevzilerinde bizi karşılayan tüm YPG/YPJ savaşçılarının yüzleri gelen zafer haberiyle birlikte gülüyor. Kaniya Kurda’ya doğru ilerlerken bize öncülük eden YPJ savaşçılarının üzerlerindeki telsizlerden “Biji Berxwedana Kobanê”, “Biji YPG”, “Biji YPJ” sloganları ve zılgıt sesleri yükseliyor. DAİŞ çetelerinin kente ağır silahlarla yaptıkları saldırıların ardından adeta büyük bir depremin yarattığı enkazı andıran sokaklarda ilerlerken gördüğümüz tüm YPG/YPJ savaşçıları silahlarını kaldırıp özgürlük sloganları atıyor. Kaniya Kurda’ya yaklaştığımız da ise zafer şarkılarını duymaya başlıyor.

TEPEYE BAYRAK DİKTİLER

Kaniya Kurda’ya vardığımız da ise YPG/YPJ savaşçılarını özgürlük halayı çekerken görüyoruz. Bir yandan da büyük tepeye asılacak dev YPG bayrağının hazırlıkları yapılıyor. Hazırlığın tamamlanmasının ardından savaşçılar YPG bayrağının asılı olduğu direği sırtlayıp tepeye doğru tek sıra haline yürüyorlar. Bayrağın tepeye çıkmasının ardından ise bayrak “Biji Berxwedana Kobanê” sloganları eşliğinde asılıyor. Kaniya Kurda tepesinde dalgalanan YPG bayrağı Kobanê şahsında özgürlüğün ve insanlığın zaferini de temsil ediyor.

‘ŞEHİTLERE SÖZÜMÜZDÜ’

Kaniya Kurda eteklerinde zafer mutluluğunu yaşayan savaşçılardan biri de Givara Kobanê. Kentin doğu cephesinde çetelere yönelik düzenlenen operasyonda yer alan Kobanê, sözlerine Kobanê ve Şengal halkı başta olmak üzere tüm Kürt halkı ve dünyaya selamlarını ileterek başlıyor. Kobanê’de YPG ve YPJ savaşçılarının direnişinin, insanlığın vahşete karşı olan direnişinin bir parçası olduğunu ifade eden Kobanê, “Bu tarihi direnişte şehit olan arkadaşlarımızın anısına başlatmış olduğumuz operasyon kapsamında çete işgaline son vermek için düzenlediğimiz eylemler sonuç verdi ve kent çetelerden temizlendi” diyor.

OPERASYONLARA DEVAM

“Şehit Arin Mirxan şahsında tüm şehitlerimize verdiğimiz zafer sözünü yerine getirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz” diyen Kobanê, zaferi Kürt halkına armağan ettiklerini söylüyor. Direnişin bitmediğini, direniş sözlerinin devam ettiğini kaydeden Kobanê, kentin temizlenmesinin ardından artık DAİŞ işgali altında olan köylerin tek tek temizleneceğini söylüyor. Kobanê, “Bir kez daha direniş sözümüzü yeniliyoruz. Tüm arkadaşlarımızın intikamı olarak tek bir karış Kobanê toprağını işgal altında bırakmayacağız. Kobanê Kantonunun daha öncekinden daha güçlü olacağına inancımız tamdır. Bizde YPG/YPJ savaşçıları olarak, kantonu kanımızın son damlasına kadar savunacağız. Operasyonlarımız büyük bir kararlılıkla devam edecek” diyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2015, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER