Tek isteği engelli oğlu için yeni sandalye

Van Başkale'de 10 kişinin ölümüne neden olan depremde enkaz altından kurtarılan 6 yaşındaki engelli Ali Acar'ın tekerlekli sandalyesi de yıkıntıların altından çıkarıldı. Ancak sandalye kullanılamaz halde. Ali'nin babası, yardımseverlerden oğlu için yeni tekerlekli sandalye istedi.

Tek isteği engelli oğlu için yeni sandalye
İran’ın Hoy kentinde meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem Van’ın Başkale ilçesine bağlı Özpınar, Güvendik, Gelenler, Kaşkol ve Böğrüpek mahallelerinde büyük yıkıma neden oldu. Ev ve ahırların büyük bir bölümünün yıkıldığı mahallelerde, enkaz altında kalan 10 kişi öldü, 54 kişi de yaralandı.


Gelenler mahallesinde enkazın altından ayrı bir hikâye çıktı. Mahallede yaşayan 6 kişilik Acar ailesinin evi depremde yerle bir oldu. Ailenin en küçük üyesi 6 yaşındaki engelli Ali Acar, tekerlekli sandalyesi ile birlikte enkaz altında kaldı. Köylülerin yardımı ile kurtarılan Ali’nin durumu iyi. Annesi ile Van’da kalan Ali’nin yakınları, depremden 3 gün sonra küçük çocuğun tekerlekli sandalyesini de enkaz altından çıkarabildi.

Ali’nin tekerlekli sandalyesi kullanılamaz durumda. Mahallede diğer 3 çocuğu ile birlikte çadırda kalan Ali’nin babası Hamit Acar, oğlu için sadece bir tekerlekli sandalye istiyor. Baba Hamit Acar, “Deprem olduğu ilk saniyede hemen dışarı çıktık. Sanki dünya başımıza yıkıldı. Kurtulmamız bir mucize oldu. 6 yaşındaki engelli çocuğum enkazın altında kaldı. Ondan sonra hemen ilk saniyelerde komşularımla Ali için seferber olduk. Ve kurtardık. Evim tamamen yıkıldı. Acımız büyük” dedi. (DUVAR) 

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2020, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER