Tekçi davasında sanık askerlere oy birliği ile beraat

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Aşağı Ölçek köyünde 1995 yılında askerler tarafından öldürülen Nezir Tekçi davası bugün görüldü.

Tekçi davasında sanık askerlere oy birliği ile beraat

Eskişehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmaya tutuksuz sanıklardan 55 yaşındaki emekli Albay Ali Osman Akın katılmazken diğer tutuksuz sanık 42 yaşındaki Yarbay Kemal Alkan ile avukatları katıldı.

Mahkeme avukatların mazeretini kabul etmedi

Duruşmaya Nezir Tekçi’nin babası Halit Tekçi ve avukatları da katılmadı. Mahkeme heyeti, Tekçi ailesinin avukatlarınınAnkara ‘dan çektikleri faksı okudu. Avukatlar çektikleri faksta güvenlik gerekçesiyle duruşmaya katılamayacaklarını belirterek duruşmanın ertelenmesini talep etti. Mahkeme heyeti güvenlik konusunda ulaşımda problem yaşanmadığı, mahkeme salonu, koridoru ve adliye çevresinde gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı ifade ederek avukatlarının mazeretlerini kabul etmedi.

Yarbay Kemal Alkan’ın avukatı Namık Öztürk, daha önce 16 sayfa ifade veren ve PKK üyesi olduğunu öne sürdüğü Nazım Fırat’ın, Nezir Tekçi’nin operasyonda yaralandığını daha sonra da öldüğünü söylediğini vurgulayarak, “Nezir Tekçi’nin ölümüne dair somut tek delil budur. Mahkemenin adaletine sığınıyoruz. Beraat kararı verilmesini talep ediyoruz.” dedi

‘Böyle bir olayı yapmadım’

Kemal Alkan da savunmasında olayla bir ilgisinin ve bilgisinin olmadığını söyleyerek “Böyle bir suçlama ile karşılaştığım için üzgünüm. 4 yıllık yargılama süreci beni ve ailemi maddi ve manevi olarak yıprattı. Karşı tarafın türlü hakaretlerine maruz kaldım, karşı tarafa da cevap vermedim. Böyle bir olayı yapmadım ve yaşamadım. Beraatımı istiyorum” diye konuştu.

Eskişehir 1’inci Ağır ceza Mahkemesi heyeti sanıkların üzerlerine atılan suçun sabit görülmemesi nedeniyle temyiz yolu açık olmak üzere emekli Albay Ali Osman Akın ile Yarbay Kemal Alkan’ın oy birliği ile beraatlarına karar verdi. / İMC

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2015, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER