Tolga Baykal Ceylan dosyasında 'iyi çocuklar' işaret edildi

Gözaltında kaybedilen Tolga Baykal Ceylan dosyasında, dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt tarafından, “Tanırım iyi çocuktur” diye kollanan Astsubay Ali Kaya’ya işaret edildi.

Tolga Baykal Ceylan dosyasında 'iyi çocuklar' işaret edildi
Gözaltında kaybedilen Tolga Baykal Ceylan dosyasında, dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt tarafından, “Tanırım iyi çocuktur” diye kollanan Astsubay Ali Kaya’ya işaret edildi. Erol Avcı isimli itirafçı Osman Hayal, Ali Kaya ve Osman Yıldırım’ı Ceylan’a işkence yaparlarken gördüğünü söyledi.  


2004 yılında tatil için gittiği İğneada’da gözaltında alındıktan sonra kaybolan İTÜ öğrencisi 24 yaşındaki Tolga Baykal Ceylan dosyasında çarpıcı bir gelişme yaşadı. Erol Avcı isimli itirafçı, 2012 yılında Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığına verdiği, 2004 yılında İkitelli’deki bir adreste Tolga Baykal Ceylan’a astsubay Ali Kaya, Osman Yıldırım ve Osman Hayal tarafından işkence yapıldığına bizzat tanık olduğunu beyanını tekrarladı. Konu hakkında 05.11.2014 tarihinde tutuklu bulunduğu Tokat Cezaevinden telekonferans ile bağlandığı Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemede bu beyanlarında ısrar eden Avcı, Ceylan’ın faili olarak, 2005’teki Şemdinli olaylarında Yaşar Büyükanıt tarafından “Tanırım, iyi çocuktur” diye kollanan Astsubay Ali Kaya işaret etti. İstanbul Başsavcısı Aykut Engin Cengiz’i öldürmek için de azmettirildiğini iddia eden Avcı, “Ben genelkurmayda özel görevli asker olan Ali Kaya tarafından kullanıldım. Bana bu kişi suç işşetti” dedi.

2004 yılında, AKP iktidarı döneminde, tatil için gittiği İğneada’da gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınamayan İTÜ öğrencisi Tolga Baykal Ceylan dosyasında faili olarak dönemin Genelkurmay Yaşar Büyükanıt tarafından, “Tanırım iyi çocuk” diye kolladığı Astsubay Ali Kaya işaret edildi.

BAYKAL’I ÇIRILÇIPLAK KANLAR İÇİNDE GÖRDÜM

Bazı basın yayın organları tarafından Ceylan’ın İğneada’dan yüzerek Bulgaristan ‘da kaçtığı öne sürülse de annesi Kadriye Ceylan ve avukatı Eren Keskin’in çabaları sonucunda Tolga’nın jandarma tarafından gözaltına alındığı ortaya çıkmış, ancak yetkililer tarafından bu inkar edilmişti. 15.08.2011 tarihinde Beşiktaş Cumhuriyet Savcılığına gönderilen bir ihbar mektubu ise Ceylan’ın jandarma tarafından gözaltında kaybedildiği şüphesini güçlendirmişti. PKK davasından yargılanan ancak jandarma istihbarat ile çalıştığını ortaya çıkan Erol Avcı isimli şahıs tarafından gönderilen ihbar mektubunda, gazetede çıkan resimlerinden tanıdığı Tolga Baykal Ceylan’a, 2004 yılında Miroğlu lakaplı emniyet müdürü Yusuf Yüksel tarafından kendisine verilen bir paketi Astsubay Ali Kaya teslim etmek üzere gittiği İkitelli’de ki bir çiftlik evinde rastlandığını beyan ediyordu. Söz konusu adreste Ceylan’a Astsubay Ali Kaya, Osman Yıldırım ve Dink cinayeti zanlılarından Osman Hayal tarafından işkence yapıldığını, Ceylan’ı çırılçıplak ve kanlar içinde gördüğünü açıklayan Avcı, şahsın Tolga Baykal Ceylan olduğunu Kaya, Hayal ve Yıldırım arasındaki konuşmalardan anladığını belirtiyordu. İhbarın İkitelli’nin bağlı olduğu Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirmesi üzerine Avcı, 07.05.2012 tarihinde Küçükçekmece’de verdiği ifadede aynı beyanı tekrarladı.

ALİ KAYA TARAFINDAN KULLANILDIM !

Ancak, Küçükçekmece Cumhuriyet Savcısı, beyan ettiği tarihte tutuklu bulunduğu gerekçesiyle böyle bir olaya tanıklık edemeyeceğini belirterek Avcı hakkında iftiradan dava açsa da, Avcı cevap olarak zaman zaman cezaevinden çıkartılıp suç işletildiği öne sürmüştü. Konu hakkında dinlemek üzere tutuklu bulunduğu Tokat E Tipi Cezaevinden Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesine ifade veren Erol Avcı bu beyanlarında bir kez daha ısrarcı oldu. 05.11.2014 tarihinde cezaevinden mahkemeye telekonferans yöntemiyle bağlanan Avcı, daha önce kendisini cezaevinde ziyaret eden Ceylan ailesi avukatı Eren Keskin’e olayla ilgili anlattıklarının tümünün doğru olduğunu belirti. “Ben kullanıldım” diyen Avcı, Maktul Tolga Baykal Ceylan’ın annesi Kadriye Ceylan’ı 2004-2005 yılları arasında aramadığını belirterek, “Ben genelkurmay da özel görevli asker olan Ali Kaya tarafından kullanıldım. Bana bu kişi suç işletti” dedi. Avcı ayrıca, İstanbul Başsavcı Aykut Engin Cengiz’i öldürmek için de azmettirildiğini öne sürdü.

TOLGA HIRİSTİYANLIĞI SEÇMİŞTİ

1999’da Hıristiyanlığı seçen Tolga Baykal Ceylan, bundan ötürü okuduğu İTÜ Fen-Edebiyat Fakültesinde bir çok kez tehdit edildi. Güvenlik tarafından üzerine köpekler salınan Ceylan, okula alınmaz olmuştu. Konu hakkında dekanlıkla konuşmaya giden anne Kadriye Ceylan’a bir memur, hiç Türk arkadaşı olmadığını, neden sürekli yabancılarla dolaştığını sormuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2014, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER