Tunç: Cihanbeyli, Kulu ve Haymana’yı alacağız

Sanatçı Ferhat Tunç, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ta bir konser verdi. Burada konuşma yapan Tunç, “Kısa bir süre önce İç Anadolu’da bulundum.

Tunç: Cihanbeyli, Kulu ve Haymana’yı alacağız
Sanatçı Ferhat Tunç, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ta bir konser verdi. Burada konuşma yapan Tunç, “Kısa bir süre önce İç Anadolu’da bulundum. Kulu, Cihanbeyli ve Haymana’da BDP açısından çok güzel bir atmosfer yakalandı. Cihanbeyli ve Kulu’da BDP, Haymana’da da HDP 30 Mart’tan başarılı çıkacak” dedi.


Ferhat Tunç, birçok Kürt kurum ve kurulusunun yanı sıra müzisyenlerin düşünce özgürlüğü için çalışan uluslararası kuruluş Freemuse Kopenhag’ta destek amaçlı düzenlenen bu konsere katıldı.

Tunç, ayrıca Alevi Dernekler Federasyonu ve Nazım Hikmet Kültür Derneği’nin Kürt kurumları ile birlikte içinde yer aldığı Halkların Demokratik Plaftormu da 30. sanat yılı konserine destek verdi.

Konserlerde konuşma yapan Tunç, sanatın siyasetle buluşmadığı yerde gerçek sanattan söz edilemeyeceğini söyledi.

Hem Kürdistan’da, hem de Türkiye’de Kürtlerin kendi partilerine daha çok sarıldığına da dikkat çeken Tunç, kısa bir süre önce İç Anadolu’da bulunduğunu belirtti. Kulu, Cihanbeyli ve Haymana’da BDP açısından çok güzel bir atmosferin yakalandığını söyleyen Tunç, “Cihanbeyli ve Kulu'da BDP ve Haymana'da HDP 30 Mart'ta  başarılı çıkacak” dedi.

Konser öncesinde Gazeteci Can Dündar’ın hazırladığı "Tarih Bize İyi Davranmadı" belgeseli de gösterildi.

Tunç, bugün ise, Danimarka Kürt Kültür Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyaret, Danimarka BDP ile dayanışma toplantısına denk geldi.

Toplantıda söz alan Tunç, Danimarka’daki Kürtlerin seçim gününe kadar üzerlerine düşeni yapmaları gerekitğini söyledi. Danimarka’da yaşayan Kürtlerin genelde İç Anadolu Kürtleri olduğunu da hatırlatan Tunç, “Bizim bu üç ilçede başarılı olmamamız için hiçbir sebep ve engel yoktur” dedi.

BDP ve HDP’nin demokratik, eşit ve adaletçi belediyecilik anlayışını hem Kürdistan’da hem de Türkiye’de hayata geçireceğini de sözlerine ekledi. / anf

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2014, 20:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER