Tunceli'de jandarma karakoluna saldırı

Tunceli'de PKK'liler Çiçekli Jandarka Karakolu'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Askerlerin karşılık vermesiyle yaşanan çatışmada ölen ya da yaralanan olmadı.

Tunceli'de jandarma karakoluna saldırı
Tunceli'ye 20 kilometre mesafede bulunan Çiçekli Jandarma Karakolu'na bugün saat 18.30 sıralarında kalabalık bir grup PKK'li tarafından önce raketarla saldırı düzenledi. İki roketatar karakolun bahçesinde düşerek infilak ederken yangın çıktı. Karakola hakim tepelerde bulunan PKK'liler de karakola uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Karakoldaki askerlerin de karşılık vermesiyle yaklaşık 15 dakika süren çatışma yaşandı. Çatışmada ölen ya da yaralanan olmadı. Çatışmanın yaşandığı sırada Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan 2 Kobra helikopter PKK'lilerin bulunduğu bölgeleri bombalayıp, yoğun ateş altına aldı. PKK'liler Zarguvat Ormanları bölgesine doğru gitti. Bölgeye Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli askerler sevk edildi.

Zarguvat Ormanları bölgesinde askerler ile PKK'liler arasında zaman zaman çatışmaların sürdüğü öğrenildi. Roketatarın yolaçtığı karakol bahçesinde ile çevrede çıkan yangın Tunceli Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2015, 14:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER