Tunceli'de olaylı gece

Tunceli'de Soma'daki maden faciasını protesto eden ve polis karakoluna taş, molotof kokteyli ve havai fişek atan gruba polis tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Çıkan olaylarda başına taş isabet eden Asayiş Şube Müdürü Raşit Tosun yaralanırken, çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Soma'da meydana gelen ve yüzlerce madencinin yaşamını yitirdiği olayı protesto eden yaklaşık 200 kişilik grup, çarşı merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Yola barikat kurarak slogan atan grup, daha sonra Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Karakolu'nu yoğun taş yağmuruna tutarak, molotof kokteyli ve havai fişekler atmaya başladı. Bunun üzerine polis, göstericilere TOMA ve zırhlı araçlarla tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahalede bulundu. 

Polis müdahalesiyle ara sokaklara ve Cumhuriyet Caddesi ile Okullar Caddesi üzerindeki sokaklara kaçmaya çalışan göstericilerin eylemi geç saatlere kadar devam etti. Göstericilerin attığı taşlardan biri göstericileri sakinleştirmeye çalışan Asayiş Şube Müdürü Raşit Tosun'un kafasına isabet etti. Yaralanan Tosun, ambulansla Tunceli Devlet Hastanesi'ne sevkedildi. Ameliyata alınan Tosun'un durumunun iyi olduğu öğrenilirken, olaylara karışan çok sayıda gösterici gözaltına alındı. / dha
Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2014, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER