TÜSİAD Başkanı Turan: Eşitlikçi ve çevreci bir ülke hedefinin peşinde olacağız

TÜSİAD Başkanlığı'na seçilen Orhan Turan, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve özgürlükler konularının Türkiye için hayati önemini vurgulamayı sürdüreceklerini söyledi.

TÜSİAD Başkanı Turan: Eşitlikçi ve çevreci bir ülke hedefinin peşinde olacağız

ürk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD)  52. Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün gerçekleştirildi. Genel kurulda yapılan oylamada eski Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD üyesi Orhan Turan, TÜSİAD'ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi.

Başkan seçilmesine ilişkin açıklamanın ardından genel kurulda konuşan Turan, değişimin dünyanın her yerinde, her an ve her seviyede yaşandığını, bireylerin, kurumların ve toplumların da sürekli değişime sürekli dönüşümle yanıt verme stratejisi geliştirdiğini belirterek, şunları söyledi:

KALIPLARIN HÜKÜM SÜRMEDİĞİ BİR GELECEK İNŞASI: Doğu ile batı, İstanbul ile Anadolu, siyaset ile toplum, ekonomik büyüme ile refah arasında kaynaşma ve bütünleşme görmeliyiz. TÜSİAD, yarım asırdan bu yana dünya ve ülke meselelerini anlamlandırma ve iş dünyamızın düşünce ufkunu genişletme misyonunu başarıyla yerine getirdi. Hiç şüphesiz TÜSİAD, kalıpların hüküm sürmediği, ön yargıların bizi sınırlamadığı bir geleceğin inşasında iş dünyasının bütüncül ve kapsayıcı lideri olarak öncü roller üstlenmeye devam edecektir.

ÖZGÜRLÜK KUTSALDIR: Türkiye ekonomik, sosyal ve küresel ilişkiler bağlamında zorlu bir dönemden geçiyor. önetim kurulumuz, köklü kurum kültürümüzden de güç alarak bağımsız, gönüllü ve öncü bir sivil toplum örgütü olma sorumluluğunu omuzlarında taşıyacak. Katılımcı demokrasiyi, laik hukuk devletini esas alarak, 'özgürlük kutsaldır' diyerek, rekabetçi piyasa ekonomisi, toplumsal refah ve sürdürülebilir çevre dengesinin benimsendiği bir ortama yönelik çalışmaları desteklerinizle sürdüreceğiz. Kapsayıcılık, iletişim ve iş birliği tüm çalışmalarımızda azami özen göstereceğimiz hususlar olacaktır.

FİKİRLERİMİZİ PAYLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ: Ekonominin içinden geçtiği bu dar boğazdan çıkmak için geçmiş dönemde olduğu gibi enflasyonla mücadele başta olmak üzere önerilerimizi karar alıcılar ve kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz. Güçlü bir hukuk devleti ve güçlü demokrasi toplumlar için adil, müreffeh ve mutlu bir yaşam temelidir. TÜSİAD olarak bu bilinçle hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve özgürlükler konularının Türkiye için hayati önemini vurgulamayı sürdüreceğiz. Uluslararası ilişkiler alanında dengelerin yeniden değiştiği bu süreçte TÜSİAD'ın güçlü uluslararası ağları ile Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmeye devam edeceğiz.

AB SÜRECİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ: Yeni küresel denklemde Türkiye'nin Avrupa Birliği entegrasyonu sürecinin tazelenmesi için çalışacağız. Yeşil ve dijital dönüşüm konularına verdiğimiz önem devam edecek. 'Yeni Bir Anlayışla Geleceğe İnşa' çalışmasını da aydınlık bir gelecek için tüm toplum kesimlerine kararlılıkla anlatmayı sürdüreceğiz. 

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNİ ÖNCELİKLİ KONU OLARAK VURGULAMAYI SÜRDÜRECEĞİZ: Yeniden biz' olabilmek için ümidimizi asla kaybetmeyeceğiz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yaklaşırken ekonomik olarak gelişmiş, uluslararası alanda saygın, toplumsal olarak başta kadınların konumu olmak üzere eşitlikçi ve çevreci bir ülke hedefinin peşinde olacağız. Toplumsal cinsiyet eşitliğini öncelikli bir konu olarak vurgulamayı kararlılıkla sürdüreceğiz. Atatürk'ün eşsiz vizyonuyla miras bıraktığı, çağdaş, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti anlayışında hayat bulan Cumhuriyet değerlerinin her zaman savunucusu olmaya devam edeceğiz."  / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER