Rusya ile Çin'den iş birliği açıklaması

Ukrayna işgalinden bu yana ilk kez Çin'e ziyaret düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Çinli mevkidaşı Wang Yi, Batı'dan gelen yaptırımlara karşı 'iş birliği' mesajı verdi.

Rusya ile Çin'den iş birliği açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Afganistan'a Komşu Ülkelerin Dışişleri Bakanları Toplantısı'na ev sahipliği yapan Çin'in doğu eyaleti Anhui'de bir araya geldi. Rusya'nın Ukrayna işgalinden bu yana ilk kez Çin'e ziyaret düzenleyen Lavrov'un, Ukrayna'daki askeri operasyonun ilerleyişi konusunda Çinli mevkidaşını bilgilendirdiği kaydedildi. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında tarafların, Batı'nın Moskova'ya uyguladığı yasa dışı yaptırımları kınadığı belirtili. Açıklamada, ikilinin 'ABD ve yandaşlarının zarar vermeyi amaçlayan, yasa dışı ve tek taraflı yaptırımları not ettikleri' aktarıldı. 

Çin Dışişleri Bakanlığı ise, Moskova ile Pekin'in ikili ilişkileri geliştirme ve iş birliğini ilerletme konusunda 'kararlı' olduğunu duyurdu. İki bakanın, ülkelerinin stratejik ortaklığı güçlendirmeye ve küresel meselelerde 'tek ses olmaya' devam edecekleri bildirildi. Wang Yi, "Çin, devlet başkanlarının vardığı mutabakat rehberliğinde ilişkileri bir üst bir seviyeye çıkarmak için Rusya ile birlikte çalışmaya isteklidir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER