Üçüncü havalimanında işçiler gece baskınıyla gözaltına alındı

Üçüncü havalimanında inşaatında iş bırakan işçilere gece saatlerinde operasyon düzenlendi: Çok sayıda işçi ve sendika yöneticisi gözaltına alındı.

Üçüncü havalimanında işçiler gece baskınıyla gözaltına alındı
Üçüncü havalimanında kötü çalışma koşullarına tepki gösteren işçilerin başlattığı eylem, ikinci gününe girdi. Dün gece saatlerinde eyleme müdahale eden polis, çok sayıda işçiyi gözaltına aldı. Üçüncü havalimanında iki gün önce yaşanan ve 17 işçi yaralanmasıyla sonuçlanan servis kazası ardından işçiler sabah saatlerinde iş bırakarak eylem yapmıştı.

İŞÇİLER VE İNŞAAT-İŞ YÖNETİCİLERİ GÖZALTINA ALINDI

Evrensel’in haberine göre, gece saatlerinde polis ve jandarma tarafından eylem yapan işçilere düzenlenen operasyonda çok sayıda işçi ve İnşaat-İş yöneticisinin gözaltına alındığı aktarıldı.

İnşaat-İş Sendikasının Twitter hesabından yapılan paylaşımlara göre jandarma ekipleri saat 03.00 sularında koğuşlara baskın düzenledi. Kapılar kırılarak düzenlenen baskında elinde isim listesi olan jandarma ve polisin özellikle eyleme öncülük eden işçileri gözaltına aldığı belirtildi.

ŞİRKET GÖRÜŞMEDEN ÇEKİLDİ

Dün sabah erken saatlerde başlayan eylem kısa sürede yaygınlaşarak kitleselleşmişti.  Eylemin kitleselleşmesi üzerine şirket yetkilileri bölgeye kolluk kuvvetlerini çağırdı. TOMA’larla şantiyeye giren jandarma ekipleri işçilere gaz bombalarıyla müdahale etti. Eylemin saldırıya rağmen devam etmesi üzerine şirket yetkilileri işçilere görüşme çağrısı yaptı. Yapılan görüşmede şirkete 15 maddelik talep listesi iletildi. Taleplerin insani olduğunu söyleyen ve karşılanacağını ifade eden şirket yönetimi bunun protokole çevrilmesine itiraz etti. İşçi temsilcilerinin ısrarı üzerine “Ne yaparsanız yapın” diyen şirket yetkilileri görüşmeden çekildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2018, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER