UNICEF: 7 yaş altı 87 milyon çocuk çatışma bölgesinde

UNICEF, dünya çapında 7 yaşından küçük 87 milyon çocuğun çatışma bölgelerinde yaşadığını açıkladı.

UNICEF: 7 yaş altı 87 milyon çocuk çatışma bölgesinde

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), dünya çapında 7 yaşından küçük 87 milyon çocuğun çatışma bölgelerinde yaşadığını açıkladı.

UNICEF, yaşamlarında çatışmadan başka bir şey görmemelerinin, bu çocukların beyinsel gelişimlerini engelleyebileceği uyarısında bulundu.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, UNICEF’den yapılan açıklamada, aşırı travmatik olaylara maruz kalmanın, sağlıklı duygusal gelişim ve öğrenme yeteneği için gerekli olan beyin hücreleri arasındaki bağlantıların gelişimine zarar verebileceği vurgulandı.

‘Duygusal hasar riski de var’

UNICEF yetkilisi Pia Britta, kriz koşullarında yaşayan çocukların fiziksel tehlikelerin yanı sıra derin duygusal hasar riskiyle de karşı karşıya olduğunu söyledi.

Britta, “Çatışma, çocukları güven ortamından, aile ve arkadaşlarından, oyun ve rutinden yoksun bırakıyor. Oysa bunlar çocuklara en iyi gelişme olanaklarını ve etkili öğrenme şansı kazandıran çocukluk unsurlarıdır” dedi.

Çocuklar 253 milyon beyin hücresiyle (nöron) doğuyor. Yedi yaşına kadar hızla gelişme potansiyeline sahip olan bu hücrelerin sayısı erişkinlikte bir milyara kadar çıkabiliyor.

Açıklamada bu gelişimin, küçük yaştan itibaren beslenme, eğitim olanakları ve güvenli bir ortamda büyüme gibi koşullara bağlı olduğu vurgulanıyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2016, 17:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER