Urfa'da 'borç batağı' tartışması: Durum içler acısı...

31 Mart’ta Urfa Karaköprü Belediye Başkanı seçilen Yeniden Refah Partisi adayı Nihat Çiftçi, AK Parti’den devraldığı belediyenin borç batağında olduğunu söyledi. Eski başkan "algı operasyonu" dedi.

Urfa'da 'borç batağı' tartışması: Durum içler acısı...

Urfa’nın Karaköprü ilçesinde 31 Mart seçimlerinde kazanan Yeniden Refah Partisi’nin adayı Nihat Çiftçi oldu. Çiftçi, AK Parti’den devraldığı belediyeni mali durumun içler acısı olduğunu, güncel borcun 431 milyon 531 bin lira olduğunu açıkladı. Çiftçi ayrıca 'seçim döneminde 149 kişinin işe alındığı' söyledi. 

Çiftçi belediyenin mali tablosunu, personel ve araç sayısını paylaştı.

‘15 MİLYON 311 BİN 861 LİRA AÇIK VERİYOR’

Çiftçi "Belediyemizin üçüncü şahıslara olan toplam borcu krediler dahil olmak üzere 431 milyon 531 bin liradır. Aylık gelir-gider tablosuna baktığımızda Karaköprü Belediyemiz yapılan son işlemlerle eksi 15 milyon 311 bin 861 lira açık veriyor. Kurumumuzun mülkiyetinde iş, temizlik ve binek olmak üzere toplam 117 adet makinemiz mevcuttur ve bunun yanında 71 adet kiralanan araç bulunmaktadır" dedi.

'SEÇİM DÖNEMİNDE 149 KİŞİ İŞE ALINDI'

Belediyede çalışan sayısının bin 110 olduğunu bildiren Çiftçi “159 kişi kadrolu işçi ve memur olup diğerleri şirket personelidir. İstihdam noktasında belediyemizde maalesef yüksek bir istihdam var ve dengeye baktığımızda bütçe çok aşılmıştır. Seçim döneminde 149 kişinin işe alımı söz konusudur ve bugün itibariyle 49 kişinin işine son verildi, 100 kişinin incelemesi devam ediyor. Personel alımına bakarken seçim döneminde yapılan alımları baz alarak inceleme yapıyoruz. Bu personellerle kurumu zarara uğratamayız, benim için kamunun yararı her şeyin üstündedir. Karaköprü bana bu sorumluluğu verdiyse bunu yerine getirmek için her şeyi yapacağım” ifadelerine yer verdi.

BAYDİLLİ: İFTİRALARA KARŞI BELGELERLE KONUŞACAĞIM

Önceki dönem Belediye Başkanı AK Partili Metin Baydilli ise suçlamaları yalanladı.

Baydilli "Bir defa yeni alınan 149 kişi yok. Bunun aslı astarı yok. Bizdeki personeller 4 yıllık, 5 yıllık, 3 yıllık hepsinin kaydı var. Bu da yalan burada aktardığı da yalandır, Bunları belge ile konuşsun madem yeni almış isem belgelesin de paylaşsın" diye konuştu.
İddialara karşı belgelerle konuşacağını söyleyen Baydilli sözlerini şöyle sürdürdü: "Borç durumu ile ilgili açıklamalar gerçekleri yansıtmamaktadır. Sayın Çiftçi’nin kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik iftiralarını en kısa sürede katılacağım televizyon programında belgeleriyle halkımıza anlatacağım. Bizim alnımız açık, başımız dik, Allah’a çok şükür hesabını veremeyeceğimiz hiç bir şey yoktur. 8.5 yıldır hizmet ettiğim Karaköprülü hemşerilerime saygılarımı sunuyorum."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER