Van ve Hakkari'de kadınlardan 15 Şubat yürüyüşü

Hakkari ve Van'da kadınlar 15 Şubat uluslararası komplosunu yürüyüşle protesto etti.

Van ve Hakkari'de kadınlardan 15 Şubat yürüyüşü

DÖKH ve BDP Van Kadın Meclisi üyeleri düzenledikleri yürüyüşle komployu protesto etti. Belediye Garajı önünde bir araya gelen yüzlerce kadına, DTK Eş Genel Başkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Hatice Çoban’ın yanı sıra BDP ilçe belediye eş başkan adayları da eşlik etti. Ellerinde “Fotoğraflar yetmez, Önder Apo’yu istiyoruz” pankartı ile yürüyüşe geçen kadınlar polis barikatını aşarak halk kürsüsüne kadar yürüdü.

Burada bir konuşma yapan DTK Eş Genel Başkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, komployu kınayarak AKP’nin tüm oyalama politikalarına rağmen kadınları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan etrafında direniş çemberi oluşturmaya çağırdı.

Hakkari'de Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH), PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük 15 Şubat komplosunu protesto etmek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

Hakkari kent merkezinde düzenlenen 15 Şubat protesto yürüyüşüne katılan kadınlar, Altay Caddesi üzerinde bulunan BDP binası önünde toplandıktan sonra, ellerinde Öcalan ile PKK bayrak ve posterleri ile yürüyüşe geçti. Yürüyüşte polislerin yığınağı dikkat çekti. 

Cumhuriyet Caddesi üzerinden başlayan yürüyüş, Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önünde son buldu. Burada konuşan DÖKH Kadın Meclisi Üyesi Perihan Kahraman, Kürt halkının 35 yılda büyük bedeller vererek özgürleşme mücadelesi içine girdiğini söyledi. Kahraman, “Bu ağır bedellere rağmen hareketimiz kendisini üretmesini ve yoluna kararlı bir şekilde devam etmesini bilmiştir. Çok iyi bilinmelidir ki bu hareketin öncüsü ve toparlayıcısı Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan'dır. Biz kadınlar şunu çok iyi biliyoruz ki, bugün AKP hükümeti eğer İmralı Adası’na gidip Önder Apo ile görüşüyorsa bu 15 Şubat komplosundan sonuç alındığının göstergesidir. Biz Kürt kadınları olarak, önderimiz Sayın Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını, barış sürecinin sağlıklı yürütülmesinin temel koşulu olduğunu düşünüyoruz. Bu komplo ile kararttığınız 15 Şubat gününü, biz Kürt kadınlar öncülüğünde tüm halkımızla birlikte Önderliğimize sahip çıkarak bugün ve yarını yine Önderliğimizle aydınlatacağımızı bütün kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

Yürüyüşe BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Hakkari Belediye Başkan adayı Dilek Hatipoğlu, parti yönetimi ile Hakkari ve Yüksekova ilçesinden çok sayıda kişi katıldı. Yapılan basın açıklamasının ardından eylem sona erdi. / anf

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2014, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER