Vurulan gence hastaneler müdahale etmedi ve hayatını kaybetti

Esenyurt’taki Kobani eyleminde çenesinden silahla vurularak hayatını kaybeden Mert Değirmenci’nin gittiği iki ayrı hastanede saatlerce bekletildiği ortaya çıktı.

Vurulan gence hastaneler müdahale etmedi ve hayatını kaybetti
 İstanbul Esenyurt’ta 18 yaşındaki Mert Değirmenci’nin Kobani protestolarında silahla vurularak hayatını kaybetmesinin arkasından, iki ayrı özel hastanenin ihmali çıktı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan şikayete göre Değirmenci, vurulduktan sonra kendi imkanlarıyla gittiği ilk hastanede yarım saat boyunca doktor bekledi.

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre Değirmenci, hiç kimse müdahale etmediği için gittiği tıp merkezinde de bir saat sırada bekletildi. Kan kusunca Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak bu kez kalbi durdu.

Mert Değirmenci en son Çapa Tıp Fakültesi’ne getirildiğinde, bitkisel hayata girmişti. İki günün sonunda hayatını kaybetti.

Değirmenci’nin avukatı Devrim Avcı Özkurt’a göre ilk anda müdahale edilmiş olsaydı Değirmenci hayatta kalmış olacaktı.

Avukat Özkurt, görüştükleri Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi yetkililerinin, “Doktorlar erken müdahale etmiş olsaydı Mert yaşayabilirdi” dediğini anlattı. Bu nedenle söz konusu sağlık kuruluşları hakkında ‘Görevini ihmal suretiyle kişinin ölümüne sebebiyet vermek’ iddiasıyla dava açılmasını istedi.

Mert Değirmenci’nin ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında ise yalnızca iki tanığın ifadesinin alındığı, henüz bir şüpheliye ulaşılamadığı öğrenildi.


Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2014, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER