Yalova'da yerel seçim iptal!

Yüksek Seçim Kurulu, 30 Mart'ta Yalova'da yapılan seçimleri iptal etti.

 Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 30 Mart'ta yapılan mahalli seçimlerde CHP'nin 6 oy farkla kazandığı Yalova Belediye Başkanlığı seçimlerine Ak Parti'nin yaptığı itirazı yerinde buldu. Yalova'da seçimleri iptal eden YSK, 1 Haziran'da ara seçim yapılmasına karar verdi.

SEÇİMLERDE CHP HANGİ İLLERİ KAZANMIŞTI? - FOTO GALERİ

AK PARTİ İTİRAZ ETTİ, SEÇİMLER İPTAL

Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti'nin başvurusu üzerine Yalova seçimlerini iptal etti. 30 Mart seçimlerinde AK Parti'nin kazandığı seçimlerle ilgili olarak İl Seçim Kurulu, iddiaları incelemiş ve CHP adayına mazbatasını vermişti.

SEÇİMLER YENİDEN YAPILACAK

Bu gelişmelerin ardından bu kez AK Parti, Yalova seçimlerinin iptali içinYüksek Seçim Kurulu'na başvurdu. YSK'da 9'a 2 oyla seçimlerin yenilenmesi kararı alındı.

BAŞBAKAN "YALOVA'DA KARAR VERİLMEDİ" DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan geçen hafta AKP il başkanları toplantısındaki konuşmasında yerel seçimleri değerlendirerek, Yalova’yla ilgili "Ağrı hariç olmak üzere, tabii bu arada Yalova’yla ilgili nihai karar daha henüz verilmedi, bir de onun kararını bekliyoruz, eğer o da yaptığımız itiraz istikametinde olursa, demek ki Ağrı ve Yalova'da o zaman 1 Haziran’da 2 tane il belediyesi seçimi olacak. 50 ilin Yalova dışında 30’unu, 919 ilçenin 563’ünü ve 394 beldenin 213’ünü beş yıl boyunca bizim başkanlarımız yönetecekler." demişti. / Haberler.com

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2014, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER