KCK: Hendekçi siyaset başaramayacak!

KCK, Kuzey ve Güney Kürdistan’ın Rojava sınırında kazılan hendeklerin Rojava halkının demokratik iradesini teslim alma amacı taşıdığını ifade ederek bu siyasetin sonu olmadığını ve bu güçlerin hedeflerine ulaşamayacağını vurguladı.

KCK: Hendekçi siyaset başaramayacak!
Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre; KCK, Kuzey ve Güney Kürdistan’ın Rojava sınırında kazılan hendeklerin Rojava halkının demokratik iradesini teslim alma amacı taşıdığını ifade ederek bu siyasetin sonu olmadığını ve bu güçlerin hedeflerine ulaşamayacağını vurguladı.


KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından Rojava sınırında bir süreden bu yana AKP hükümeti ile Güney Kürdistan yönetiminin eş zamanlı olarak kazdıkları hendeklere ilişkin bir açıklama yapıldı.

ROJAVA’NIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Rojava Kürdistan’ında Kürt, Arap, Ermeni-Süryani halklarının kendi öz iradesi ve örgütlü mücadeleleri ile ilan ettikleri demokratik özerklik modelinin, Ortadoğu'nun tüm ezilen inanç ve etnik toplulukları için büyük bir moral- güç ve yol gösterici nitelikte olduğunun belirtildiği açıklamada “Ne var ki Rojava devrimini hazmetmeyen tahammülsüz ve saldırgancı bazı güçler, geliştirdikleri gizli ve kirli ittifaklarla halkın iradesini kırmaya çalışmakta, bunun için elinden gelen her şeyi yapmaktadırlar. Halkımız kendi topraklarını savunma ve demokratik yönetimini inşa ve korumanın dışında ne kimsenin topraklarına saldırmakta ne de kimseye düşmanlık yapmaktadır. Fakat devrimin daha ilk gününden bu güne kadar sürekli bir saldırı ve düşmanlık içinde olan Cephet El Nusra, İŞİD vb. güçlere karşı ise gerektiğinde nasıl bir direniş ve savunmanın geliştirilebileceğini açıkça herkese göstermiştir. Bu vesile ile halkımızı gösterdiği direniş, fedakârlık ve başarılarından dolayı bir kez daha kutluyoruz. Rojava direndikçe asla yalnız olmayacağını, hareket olarak her zaman yanında olacağımızı belirtiyoruz” denildi.

ROJAVA HALKI DEVRİMİ KORUMAYI BİLECEKTİR

Rojava'ya yönelik yapılan saldırı, geliştirilen açık ve gizli ittifakların sadece Cephet El Nusra, İŞİD vb. güçlerle sınırlı olmadığının kaydedildiği açıklamada başta TC sömürgeciliği olmak üzere, bölgesel bazı güçlerin ve bu güçlerin yerel dayanaklarının hep birlikte hareket ettiklerinin açık olduğu dile getirildi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Rojava sınırında Kuzey ve Güney Kürdistan'da eş zamanlı birbirini tamamlayan ve paralel bir şekilde kazılan hendeklerin niçin ve hangi amaçla olduğu bilinmektedir. İster Rojava’yı işgal ederek isterse de kuşatma altına alarak halkın demokratik iradesini teslim almak ya da tasfiye etmek isteyenler çok iyi bilmelidirler ki, bu siyasetin sonu yoktur ve asla başaramayacaklardır. Kürdistan'ın dört parçasındaki halkımız yüreğini, iradesini ve tüm gücünü Rojava halkımızın mücadelesiyle birleştirerek devrimi korumayı bilecektir.

KÜRT GENÇLERİNİN KATLEDİLMESİ KINANDI

Birkaç gün içerisinde Güney Kürdistan sınırında peşmergelerin kurşunlarıyla Nezir Hacı Yunis, Kuzey Kürdistan sınırında ise TC askerlerinin kurşunlarıyla Mecit Memo ve bir yurtsever daha katledilmiştir. Öncelikle bu saldırıları şiddetle kınıyor, şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Halkımızın Kürtlerin kanını döken bu saldırılara karşı tepkisini sadece Rojava’da değil, Güney ve Kuzey Kürdistan'da daha geniş katılımlarla, daha üst düzeyde radikal Serhıldanlar biçiminde geliştirilmelidir.  Bu bilinçle Rojava devrimi devrimimizdir diyerek ayağa kalkmalıdır. Kürdistan gençliği ve duyarlı dostlarının Kuzey ve Güney Kürdistan'da gösterdiği direniş ve geliştirdiği tepkiler bu anlamda önemli olmaktadır. 

KDP’YE DAHA DUYARLI OLMA ÇAĞRISI

Kürtler artık savunmasız olmadığını herkese göstermiştir. Haklı ve meşru çıkarlarına saldıran kim olursa olsun onları her yerde sürekli teşhir etmek ve tam bir ulusal birlik ruhuyla karşılık vermek yurtsever her Kürdün ve Kürdistanlının görevidir. Yurtseverliğin ve Kürt halkının çıkarlarını savunmanın temel kriteri Rojava devrimine gösterilen yaklaşımdır. Bunun dışında söylenecek her söz ve atılacak her adım ancak gizli ilişki ve ittifaklara yorumlanabilir. Bu nedenle KDP Hareketinin Kürdistan'ın her tarafında büyük tepkilere neden olan yanlış ve haksız tutumundan derhal vazgeçmesi gerekirken, yaptıkları yeni açıklamalarla Rojava'ya karşı mevcut olumsuz tutumlarını daha da tırmandırarak sürdüreceklerini belirtmeleri ne ulusal birliğe hizmet edecektir ne de Kürtler buna tepkisiz kalacaktır. Kürdistan’da var olan sömürgeci sınırları derinleştirerek Kürtlerin hiçbir sorunu çözülemez. Bu nedenle KDP hareketini soruna daha duyarlı ve çözümleyici yaklaşmaya çağırıyoruz." / anf

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2014, 18:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER