Yaralı iki madencinin durumu kritik

İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, İstanbul'da tedavileri devam eden 6 yaralı madenciden ikisinin durumunun kritik olduğunu açıkladı.

Yaralı iki madencinin durumu kritik

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Amasra'da meydana gelen maden faciasında yaralanan ve Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavileri devam eden madencilerin durumu ile ilgili açıklama yaptı. Memişoğlu, "İlk müdahaleleri çok iyi yapılmış, şu anda da hastalarımız kritik durumda olmalarına rağmen her türlü tedavi uygulanıyor. Bir süreç bu. Özellikle iki hastamızın durumları kritik, inşallah onlar da toparlayacak" dedi.

DHA'nın haberine göre İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavisi devam eden 6 yaralı madenci ve yakınlarını ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Memişoğlu "Burada bir ekip ruhuyla çalışılıyor. Bütün ekip hastalarımızın iyileşmesi için çaba harcıyorlar, huzurunuzda hepsine teşekkür ediyorum. Hasta yakınları da burada misafirimiz, onların da her türlü ihtiyaçları hastanemizde karşılanıyor" dedi.

Memişoğlu yaralı madencilerin durumu hakkında ise "Şu anda, tabi ki geniş yanıkları olan hastalarımızın durumlarında sadece yanıkla ilgili değil bir süre sonra bütün sistemle alakalı desteğe ihtiyaçları var. İlk müdahaleleri gerçekten çok iyi yapılmış. Şu anda da hastalarımız kritik durumda olmalarına rağmen her türlü tedavi uygulanıyor. Bir süreç bu, insanlar da merak ediyorlar. Özellikle iki hastamızın durumları kritik, inşallah onlar da toparlayacak. Diğer hastalarımızın da tedavileri devam ediyor" diye konuştu.

FAHRETTİN KOCA: YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTILAR

Bu arada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın'daki maden ocağı patlamasında yaralananlardan, aynı ilde tedavi gören 5 madencinin taburcu edildiğini, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ndeki 6 kişiden 2'sinin yoğun bakım ve entübasyondan çıktığını bildirdi.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, maden ocağı patlamasında yaralananların durumuna ilişkin bilgi verdi.

Bakan Koca, "Bartın'da tedavi gören 5 madenci taburcu oldu. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ndeki 6 hastadan biri yoğun bakımdan servise alındı, durumu iyiye gidiyor. 1 hasta entübasyondan çıktı. Diğer 4 hastanın durumu stabil" bilgisini paylaştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER