Yargıtayın bozduğu Ali İsmail Korkmaz davası yeniden görülüyor

Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürülmesine ilişkin dava bugün Kayseri’de görülmeye başlandı. Dava, Yargıtay’ın bozma gerekçeleri doğrultusunda yeniden görülüyor.

Yargıtayın bozduğu Ali İsmail Korkmaz davası yeniden görülüyor

Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürülmesine ilişkin dava bugün yeniden başladı.

Kayseri’de yapılan duruşmaya, Ali İsmail Korkmaz’ın ailesinin yanısıra, önceki duruşmalara katılmayan sanık polis Mevlüt Saldoğan da getirildi.

Tüm sanıklar ve avukatları bozma kararına uyulmasını talep etti. Mahkeme, Yargıtay’ın kararına uyulmasına ve tüm sanıklara ek savunma hakkı verilmesine karar verdi.

Savunmalar

Yargıtay’ın bozma kararı ardından yapılan ilk duruşmada sanık tutuklu polis Yalçın Akbulut ve Mevlüt Saldoğan ile fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever,  görüntülü ifade verme yöntemi olan SEGBİS üzerinden savunma yaptı.

Polis sanık Saldoğan, Ali İsmail Kormaz’ı kasten öldürmediğini söyledi ve beraatini talep etti.

Korkmaz ailesinin avukatı Ayhan Erdoğan ise “Ali İsmail Korkmaz polise saldıran değil, kamu şiddetinden kaçan bir gençtir” dedi ve kasten adam öldürme suçunun tartışılmaz olduğunu söyledi.

Aile salonu terk etti

Mevlüt Saldoğan’ın avukatı Mutlu Karayılan “Bu davanın mağduru, faili belli değildir. Dövülen Ali İsmail Korkmaz, döven de bu polisler değildir” dedi.

Karayılan, Ali İsmail Korkmaz’ın ölüm nedeninin dayak değil kullandığı ilaçlar olduğunu öne sürdü. Korkmaz ailesinin beyanlara tepki göstermesi üzere ailenin salondan çıkarılması talebinde bulundu.

Karayılan “Gezi olaylarının toplumda yarattığı korku, hiddet dikkate alınarak Mevlüt Saldoğan’a haksız tahrik uygulansın” dedi.

Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve babası Şahap Korkmaz ile Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, avukatın sözleri üzerine mahkemeyi terk etti.

“Tek suçum yasadışı eylem yapan kişiyi kovalamak”

Sanık Yalçın Akbulut ise “Tek suçum yasadışı eylem yapan kişiyi kovalamak, ceza verilecekse bundan verilsin” diye savunma yaptı.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2016, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER