Yılbaşı yasakları kalktı

Yılbaşı nedeniyle başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerde merkezi alanlara getirilen trafik yasağı sabah saat 06.00'dan itibaren kalktı. Yasaklı yılbaşı nedeniyle geçen yıllara oranla halkın büyük çoğunluğu yeni yıla evde girdi. Ancak araç yasağı ve olağanüstü polis yığınağına rağmen binlerce kişi de meydanlarda yeni yıla merhaba dedi.

Yılbaşı yasakları kalktı
Türkiye yasaklı bir yılbaşını geride bıraktı. Güvenlik gerekçesiyle büyükşehirlerde her yıl toplanma alanları olan meydanlarda kutlamalara izin çıkmadı, dün öğle saatlerinden itibaren merkezi noktalara araç girişi yasaklandı. Yılbaşı öncesi İstanbul’da polis yığınağı ve yasaklar sabahın ilk saatlerine kadar devam etti. Polis ve itfaiye ekipleri sabah saat 06:00 sıralarında ise Taksim Meydanı’ndan ayrıldı. Taksim Meydanı ve Çevresinde bulunan güvenlik güçlerinin ayrılmasının ardından bölgede hayat normale dönerken, Taksim Anıtı’nın etrafındaki bariyerler ise henüz kaldırılmadı.


Yasaklara rağmen binlerce kişi meydanlara akarken, birçok kişi de alınan önlemler nedeniyle yeni yıla evde girmeyi tercih ettiğini söyledi.

İSTANBUL
Kutlamalara valilikçe izin verilmediği için geleneksel konserler bu yıl yapılmadı. Ancak akşam saatlerinden itibaren Ortaköy, Beşiktaş, Taksim ve Kadıköy’de binlerce kişi biraraya geldi. Kadıköy’de davul zurnayla ve şarkılarla kutlamalar şenlik havasına büründü.

Taksim Meydanı’nda olağanüstü önlemler alınırken, drone savarlı askerlerin de devriye gezdiği görüldü.

Yeni yıla Taksim’de girmek isteyenler,  İstiklal Caddesi’ne adeta akın etti. Kalabalık nedeniyle insanlar İstiklal Caddesi’nde ilerlemekte güçlük yaşadı.

En farklı yılbaşı kutlamalarından biride Şişli, Kurtuluş’ta yaşandı. Yıllardır devam eden geleneğin bu yılda bozulmadığı görüldü. Yeni yıla girmeye sayılı dakikalar kala evlerinin pencerelerine çıkan Kurtuluş Mahallesi sakinleri ellerine aldıkları tencere, kepçe ve tavaları birbirlerine vurarak geri sayıma başladı. Kurtuluşlular saatler 00.00’ı gösterdiğinde ise camlardan şişe,bardak ve tabak fırlatarak 2018’e girdiler.

ANKARA
Ankara’da Kızılay 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, yeni yıla havai fişek gösterileri ile girdi. Trafiğe kapalı alanda oynayarak doyasıya eğlenenler, dilek feneri uçurdu. Polis ekipleri ise meydan ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Onlarca poliste ‘Noel Baba’ kılığında görev yaptı. Kalabalık, yeni yılı kutladıktan sonra dağılmaya başladı.

İZMİR
İzmirliler, 2018’e Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan Mirkelam ve Kargo grubunun konseriyle girdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği konseri izleyen yüzlerce İzmirli şarkılara eşlik etti.

Keyifli bir akşam geçirenler konserin ardından saat 00.00’da başlayan havai fişek gösterisini izledi.

MALATYA
Eğlence merkezlerinde düzenlenen yılbaşı kutlamaları, yurttaşların katılımıyla coşkulu kutlandı. Kent merkezinde ise, polisler tarafından denetim yapıldı.

ADANA
Yağmurlu hava ve güvenlik önlemleri nedeniyle yılbaşı kutlamaları eğlence mekanlarında ve evlerde yapıldı.

EDİRNE
Edirne Belediye Başkanlığı, yeni yıl öncesi kentin en işlek yeri olan Saraçlar Caddesi’ni rengarenk süsledi. Her yıl düzenlenen etkinlikler ve konser ise 2 aydır işçilerin maaşlarını ödeyemediği gerekçesiyle Edirne Belediyesi tarafından iptal edildi.

Buna rağmen Saraçlar Caddesi’ne toplananlar, yılbaşı süslemelerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Saatler gece yarısını gösterdiğinde hep bir ağızdan 10’dan geriye sayıldı ve coşkuyla yeni yıla ‘merhaba’ denildi.

ISLAHİYE
Silahla ateş açarak yeni yıla girme geleneği  bozulmadı. Yeni yılın ilk dakikalarından itibaren ilçenin farklı semtlerinde bazı kişiler, evlerinin çatısına ve balkonuna çıkarak havai fişekler eşliğinde, havaya silahlarla rast gele ateş açtı. Silahlı kutlamada herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

KONYA
Konya’da binlerce kişi yeni yıla eğlence mekanlarında müzik eşliğinde girdi, aynı saatlerde Anadolu Gençlik Derneği de Mekke’nin ve Kudüs’ün Fethi Gecesi düzenledi.

MUĞLA
Muğla’nın Marmaris İlçe Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda düzenlenen yeni yıl kutlamalarına soğuk havaya rağmen yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

Yılbaşının ilk saniyelerinde atılan 500 havai fişek gösterisi hayran bıraktırdı.

SİVAS
Yeni yılı kent meydanında karşılayan vatandaşlar,  2018 yılına dakikalar kala cadde ve sokaklara akın ederek müzik eşliğinde eğlendi. Grup, saat 00.00’a yaklaştığında ondan geriye doğru sayarak yeni yılın gelmesini kutladı.
Bazı kişiler yeni yıla dilek feneri uçurarak girerken, bazı vatandaşlar ise hatıra fotoğrafı çekindi. (DUVAR/DHA)

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2018, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER