YPG: 12 köy daha çetelerden kurtarıldı

YPG/YPJ savaşçıları Kobanê’yi özgürleştirme operasyonu kapsamında 12 köyü daha DAİŞ çetelerinden kurtardı.

YPG: 12 köy daha çetelerden kurtarıldı

YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin işgal girişimine karşı yürütülen ve zafer aşamasına giren Kobanê direnişinin 137. gününe girdiğini belirterek, “YPG/YPJ savaşçılarımızın yürüttüğü Kobanê'nin özgürleştirilmesi operasyonları tüm hızıyla devam etmektedir. Bu operasyon kapsamında Kobanê'nin doğu ve batısında bulunan köylerde operasyonlar gerçekleştiren güçlerimiz birçok alanı özgürleştirmiştir“ dedi.

“Kobanê'nin özgürleştirilmesi operasyonu kapsamında Kobanê kırsalındaki operasyonlarına devam güçlerimiz dün gece çeteleri birçok köy ve alandan çıkartmıştır” denilen açıklamada şunlar ifade edildi: “Kobanê'nin batı ve güneybatısında bulunan Çolbeg, Çikurê, Zorava, Mezra Erbuş, Minaze ve Minaze'ye bağlı 3 köy ile Numanê Şêxa köyleri; stratejik Izea ve Şehit Erîş tepeleri güçlerimiz tarafından özgürleştirilmiştir. Güçlerimizin operasyonu karşısında tutunamayan çete grupları adı geçen alanlardan kaçmak zorunda kalmıştır.

Bu operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısı tam olarak tespit edilememiştir. Güçlerimiz bu alanlarda çetelerin hazırladığı patlayıcı yüklü bir araç, 5 askeri araç, 1 adet ambulans ve çok sayıda askeri malzeme ve cephane ele geçirmiştir.

YPG/YPJ savaşçılarımız Kobanê'nin doğu ve güneydoğusundaki ilerleyişleri de devam etmektedir. Dün düzenlenen operasyonlarda güçlerimiz Qaramezrê û Şex Çoban köylerini de çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir. Bu operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısı da tespit edilememiştir. Bu alanlarda çetelere ait çok sayıda cephane ele geçirilmiştir. “

ESİR ALINAN 3 ÇETENİN İSMİ AÇIKLANDI

YPG açıklamasında, “Dün güçlerimiz tarafından esir alınan 3 çete de Halepli olup isimleri şu şekildedir; Mihemed Derwêş (Sirîn kasabası), Mihemed Îbrahîm (Sfîrê kasabası) ve Cemîl Hisên (Dêr Hafir kasabası)” denildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2015, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER