YPG: Rojava'da 34 çete öldürüldü

Rojava’da DAİŞ’e karşı yürütülen operasyonlar ve yaşanan çatışmalarda 34 çete öldürüldü.

YPG: Rojava'da 34 çete öldürüldü
YPG Basın Merkezi, Hesekê kent merkezini işgal etmek isteyen çete gruplarına yönelik operasyonların devam ettiğini belirtti. Dün gece YPG/YPJ savavçılarının Hesekê‘nin güneyinde DAIŞ çetelerinin işgali altında bulunan alanlarda yeni bir operasyon düzelediğini kaydeden YPG, “Hesekê'nin 4 km güneyinde bulunan Pira Spî mıntıkasında düzenlenen operasyon sonucunda güçlerimiz bir mezrayı daha özgürleştirmiştir. Bu operasyonla birlikte güçlerimiz, Hasekê güneyinde konumlanan çetelerin Rakka ve Şeddat merkezleriyle bağlantısını kesmiştir.


Bu alanlarda yaşanan şiddetli çatışmalarda tespit edilebilen 23 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz, çetelere ait 17 cenazeyle birlikte, 1 adet 12,5mm'lik doçka, 6 adet kaleşnikof, 1 adet BKC, 1 adet B7 roketatar, bu silahlara ait çok sayıda cephane, 1 adet tank, 1 adet kamyonet ve 1 adet motorsiklet ele geçirmiştir“ dedi.

KOBANÊ’DE ÇATIŞMA

“Kobanê'nin güneyinde operasyonlarını sürdüren güçlerimiz ile DAIŞ çeteleri arasında yeni çatışmalar yaşanmıştır“ denilen açıklamada şunlar ifade etti:

“Dün öğlenden sonra küçük bir çete grubu Sirîn kasabasının doğusunda bulunan Maxaretên köyüne yönelik bir saldırı girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin sert karşılık verdiği çete grubuyla kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışma ardından çete grubu kaçmak zorunda kalmıştır. Bu alandaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.

Kobanê'nin güneyinde bulunan Kepinrepin köyünde de DAIŞ çeteleriyle güçlerimiz arasında bir çatışma yaşanmıştır. Bu çatışma esnasında, kahramanca savaşan 2 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.“

SİLÛK’TA 11 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

YPG, “DAIŞ çetelerinin dün sabah saatlerinde Silûk kasabasının güneyinde bulunan Şergirat köyüne yönelik düzenlediği saldırılar tümüyle püskürtülmüştür. Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 11 çete üyesi öldürülmüştür“ dedi.

YPG, dün Hol ile Til Hemis arasında kalan bölgede 1 çetenin intihar saldırısında bulduğunu bildirdi. Açıklamada,  “Güçlerimizin müdahalesiyle saldırı girişiminde bulunan çete üyesi üzerindeki patlayıcılarla birlikte sağ olarak  ele geçirilmiştir“ denildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2015, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER