YPG: Türkiye'ye tek bir mermi bile sıkılmadı

YPG Sözcüsü Firat Xelîl, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bombardımana gerekçe olarak gösterdiği “Sınırlarımıza yönelik tacizler oldu, angajman kurallarını işlettik,” yönündeki açıklamasına, “Güçlerimiz Türk devletine tek bir mermi bile sıkmamıştır,” yanıtını verdi.

YPG: Türkiye'ye tek bir mermi bile sıkılmadı

Türkiye’nin, “Sınırlarımıza yönelik tacizler oldu. Angajman kurallarını işletmemiz gereken bir durum ortaya çıktı. Angajman kuralları çerçevesinde Azez ve civarındaki tehdit oluşturan güçlere karşı mukabelede bulunuldu,” yönündeki açıklamasına YPG’den yanıt geldi.

YPG Resmi Sözcüsü Firat Xelîl, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Ezaz’ın Maranaz ve Minih köyleri ile Afrin’in Şêrawa ilçesine bağlı Mezreha köyüne top atışlarıyla ilgili olarak Hawar Haber Ajansı’na (ANHA) konuştu.

YPG Sözcüsü, Ceyş El-Suwar (Devrimciler Ordusu) savaşçılarının Ezaz ve Afrin arasındaki gruplara darbeler indirerek ilerlediğini, bu ilerleyiş neticesinde Minih Askeri Havaalanı ve çevresindeki köylerde 11 Şubat’ta kontrolün sağlandığını belirtti.

Firat Xelîl, Türkiye’nin “saldırı oldu” yönündeki açıklamasıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

“Böyle bir şey yok. Güçlerimiz dört yıldır ne Efrîn üzerinden ne de Rojava’nın başka bir bölgesinden Türk devletine tek bir mermi bile sıkmamıştır. Türk devleti Ceyş El-Suwar’ın çetelere karşı ilerleyişinden rahatsız olmaktadır.

“Ceyş El-Suwar savaşçılarının ilerleyişini durdurmak amacıyla savaşçıların bulunduğu mevziler ve sivil yerleşim yerleri bombalanmaktadır. Türk ordusunun bu bombardımanlar neticesinde bazı Ceyş El Suwar savaşçıları yaralanmıştır.”

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2016, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER