Yüksekova'da '15 Şubat' yürüyüşüne müdahale

Yüksekova'da PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 17'nci yıldönümü nedeniyle protesto yürüyüşü düzenlemek isteyen kitleye polis müdahale etti.

Yüksekova'da '15 Şubat' yürüyüşüne müdahale
Yüksekova'da Gever Demokratik Toplum Meclisi öncülüğünde, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 17'nci yıldönümü nedeniyle protesto yürüyüşü düzenlendi.

Eski Cezaevi kavşağında bir araya gelen kitle, Cengiz Topel Caddesi üzerinde sloganlar eşliğinde Otel Oslo önüne kadar yürümek istedi.

Grubun yürüyüşü esnasında Otel Oslo önünde zırhlı araçlarla bekleyen polisler; gruba gaz bombası, plastik mermi ve tazyikli su ile müdahale etti.

Müdahale esnasında çarşı merkezinde silah sesleri de yükseldi.

Gerginlik nedeniyle ilçe esnafı kepenk kapatmak zorunda kalırken, çevreden geçen vatandaşların da yoğun gazdan dolayı fenalık geçirdiği belirtildi.

Müdahalenin ardından tekrar bir araya gelen kitle, basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını Gever Demokratik Toplum Meclisi Eş Sözcüsü Nazife Evin okudu.

Ortadoğu ve Türkiye halklarının demokratikleşmesinin Öcalan'ın özgürlüğüne bağlı olduğunu belirten Evin, "2016 yılını tüm ezilenlerin özgürlük umudu haline getirmeye çağırıyoruz. Kürt özgürlük hareketinin bir bölge gücü olarak ulaşmış olduğu düzey, halkların güven ve umudu haline gelmesi uluslararası komplonun boşa çıkarıldığının göstergesidir. Önderlik ve Kürdistan özgürleşinceye kadar mücadelemiz devam edecektir. Hiçbir şekilde baskılar karşısında boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Basın açıklamasının ardından kitle dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2016, 20:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER