YPG: Üç kantonda çete saldırıları püskürtüldü

DAIŞ ve El-Nusra çetelerinin Til Hemîs, Sirîn ve Efrîn’deki saldırıları YPG güçleri tarafından püskürtüldü. Çatışmalarda 6 DAIŞ ve 2 Nusra çetesi öldürüldü.

YPG: Üç kantonda çete saldırıları püskürtüldü
DAIŞ ve El-Nusra çetelerinin Til Hemîs, Sirîn ve Efrîn’deki saldırıları YPG güçleri tarafından püskürtüldü. Çatışmalarda 6 DAIŞ ve 2 Nusra çetesi öldürüldü.


YPG Basın Merkezi, Cizîr, kobani ve Efrîn kantonlarında çetelerin düzenledikleri saldırılar ve yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Dün gece çete gruplarının Til Hemis’in güneyinde bir saldırı düzenlediğini belirten Basın Merkezi, “Gece saat 23.00’da Xizêla köyü yakınlarındaki Ebû Hemal köyüne yönelik düzenlenen saldırı ardından alanda şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda çetelere ait askeri bir araç imha edilmiştir. Yaşanan şiddetli çatışmalar ardından çete saldırısı püskürtülmüştür” dedi.

Açıklamada çatışmalarda tespit edilebilen 6 çete üyesinin öldürüldüğü ve alanda 1 çete cenazesiyle birlikte 1 adet BKC, 400 adet BKC mermisi, 2 adet raxt, 4 adet el bombasının da ele geçirildiği ifade edildi.

Sirîn’e çete saldırısı

YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerinin dün akşam saatlerinde Kobanê’nin güneyinde bulunan Sirîn kasabasına yönelik de bir saldırı düzenlediğini bildirdi.

Çete gruplarının Fırat nehrinin batı yakasından Sirîn kasabasının batısında bulunan stratejik sırtları havan toplarıyla bombaladığı belirtilen açıklamada “Güçlerimiz çete saldırılarına eş düzeyde karşılık vermiştir” denildi.

Efrîn’de 2 Nusra çetesi öldürüldü

Son günlerde Efrîn bölgesinde artan AKP desteli El-Nusra provokasyonları da devam ediyor.

YPG, El Nusra çetelerinin Afrin’in Cindirêse beldesine bağlı Derbalutê köyüne yönelik bir saldırı düzenlediğini belirterek “Dün gece köyde bulunan sivilleri rast gele tarayan çete grupları bu sabah saat 09.00 sularında köyde ilerlemek istemişlerdir. Güçlerimizin müdahalesiyle bu alanda kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Bu çatışmada 2 El Nusra çete üyesi öldürülmüştür. Alandaki çatışmalar ağır silahlarla yer yer devam etmektedir” dedi. / ANHA

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2015, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER