YPG'den Haseke açıklaması: Misket bombası kullanıldı

YPG Basın Merkezi, Suriye rejim güçlerinin Heseke’ye yönelik saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada rejimin tüm saldırılarının püskürtüldüğü belirtildi. Açıklamada ayrıca rejim güçlerinin misket bombaları kullanıldığı iddia edildi.

YPG'den Haseke açıklaması: Misket bombası kullanıldı

Haseke’de rejim güçleriyle yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yapan Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın Merkezi, Talaya, Xişman mahallesi ve Mihatê mevkiinde başlayan çatışmaların dün gece geç saatlere kadar yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Rejim güçlerinin saldırılarının başladığı ilk andan itibaren yoğun bir şekilde düzenlediği havan ve obüs saldırısının dün de aralıksız bir şekilde devam ettiğini vurgulayan YPG Basın Merkezi, 2 sivil ve 5 YPG savaşçısının hayatını kaybettiğini duyurdu.

YPG’nin açıklaşaması şöyle:

“Rejim güçleri ayrıca dün gece saat 21.00 sularında güçlerimize karşı uluslararası savaş hukukunca yasaklanan misket bombası kullanmıştır.

“YPG/YPJ savaşçılarımız ve Asayiş güçlerinin halkımızın güçlü desteğiyle yürüttüğü kahramanca direniş, rejimin hunharca saldırılarını kırmış, rejim güçlerine ağır darbeler vurulmuştur. Rejim güçleri tarafından hedeflenen Talaya, Xişman mahallesi ve kontrol noktası, Sabbax kavşağı ve Buğday deposu bölgesinde onlarca rejim askeri öldürülmüştür.

“Dün gün boyu yaşanan çatışmalarda 5 YPG/YPJ savaşçımız ve 2 sivil yurttaşımız şehadete ulaşmıştır. Tespit edilebilen 14 sivil insanımız da rejim güçlerinin saldırılarında yaralanmıştır.  Güçlerimiz rejime ait çok sayıda silah ve mühimmata da el koymuştur.”

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2015, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER