YPG'li Dalmiş sloganlarla uğurlandı

DAİŞ'e karşı savaşta yaşamlarını yitiren YPG'liler Dalmiş (Xebat Botan) ve Baltişin'in (Xeyri Kato) cenazeleri Cizre’ye getirildi. Dalmiş Cizre’de defnedilirken, Batiş ise Beytüşşebap’a “Şehid namirin” sloganıyla uğurlandı.

YPG'li Dalmiş sloganlarla uğurlandı
DAİŞ'e karşı savaşta yaşamlarını yitiren YPG'liler Dalmiş (Xebat Botan) ve Baltişin'in (Xeyri Kato) cenazeleri Cizre’ye getirildi. Dalmiş Cizre’de defnedilirken, Batiş ise Beytüşşebap’a “Şehid namirin” sloganıyla uğurlandı. 


Kobanê'nin Eyn-el İs ve Sirrin bölgelerinde dün ve önceki gün DAİŞ'e karşı savaşta yaşamlarını yitiren YPG'liler Ahmet Dalmiş (Xebat Botan) ve Salih Baltişin'in (Xeyri Kato) cenazeleri bugün Cizre’ye getirildi. Urfa’da yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailesi ve Meya-Der tarafından alınan cenazeler kalabalık bir konvoy eşliğinde Cizre’ye getirildi. Sabah saatlerinden itibaren karşılamak için binlerce kişi İdil Caddesi’nde toplanmaya başladı. Kepenklerin açılmadığı ilçede, kadın ve gençlerin yoğunlukta olduğu kitle, İdil Caddesi’nde cenaze konvoyunu beklerken uzun süre alkış, zılgıt ve “Şehid namirin” sloganlarını attı. Konvoyun ilçeye girmesiyle birlikte kitle konvoyun önünden yürüyüş halinde Dörtyol’a geldi. Yapılan saygı duruşunun ardından Beytüşşebap doğumlu Xeyri Kato kod adlı Salih Baltiş memleketi Beytüşşebap’a alkış ve zılgıtlarla uğurlanırken, Cizre doğumlu Xebat Botan kod adlı YPG’li Ahmet Dalmiş ise Nusaybin Caddesi’nden Cizre Asri Mezarlığı’na doğru “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana Rojava”, “Şehid namirin” ve “Rojava DAİŞ’e mezar olacak” sloganlarıyla yürüyüş halinde götürüldü. Nusaybin Caddesi’nde YPG’li Ahmet Dalmiş’ın tabutunu cenaze aracından alan kitle tabutu oruçlu halleriyle kavurucu sıcaklığın altında omuzlarına alarak alkış ve zılgıtlar eşliğinde Cizre Asri Mezarlığı’na getirdi. Yürüyüş boyunca halk kendi güvenliğini sağlarken, Cizre Asri Mezarlığı'na ulaşan kitle, mezarlık girişinde "Ey Raqib" marşı eşliğinde saygı duruşunda bulundu. 

'ONLARIN YOLUNDA YÜRÜYECEĞİZ'

Yapılan törende konuşma yapan Meya-Der Cizre Şube Eş Başkanı Mele Kasım Yiğit, "Bizim şehitlerimiz Uhud, Hendes ve Bedir savaşı şehitleri gibi kutsal şehitlerdir. Çünkü toprakları, dili, şerefi ve namusu uğrunda şehit oluyorlar. Bize düşen de bu mukkades şehitlerin yolunda yılmadan, bıkmadan, usanmadan büyük bir onurla yürümektir" dedi. HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik de bütün Kürt çocuklarının Rojava başta olmak üzere Kürdistan’ın dört parçasında onurlu bir mücadele verdiğini bu mücadelede yaşamını yitiren bütün özgürlük ve barış savaşçılarını andığını, onların yolunda yürümeye devam edeceklerini söyledi. 

BABA DALMIŞ: TÜM KÜRT HALKININ BAŞI SAĞ OLSUN

Birlik’in konuşmasının ardından konuşma yapan YPG’li Ahmet Dalmiş’ın babası Mehmet Dalmiş da “Bütün Kürt halkının başı sağ olsun, benim oğlum bütün Kürt halkının ve Kürt Özgürlük Mücadelesinin şehididir" şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından YPG’li Ahmet Dalmiş Cizre Asri Mezarlığı’nda “Şehid namirin” sloganı eşliğinde defnedildi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2015, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER