YPG/YPJ: Adım adım ilerliyoruz

DAİŞ çetecilerinin saldırılarını geri püskürten YPG/YPJ savaşçıları ilerleyişini adım adım sürdürüyor. Bu ilerleyişte DAİŞ çetecilerine ağır darbeler vurulurken, hemen hemen her gün çok miktarda cephaneleri de YPG/YPJ savaşçılarının eline geçiyor.

YPG/YPJ: Adım adım ilerliyoruz
DAİŞ çetecilerinin saldırılarını geri püskürten YPG/YPJ savaşçıları ilerleyişini adım adım sürdürüyor. Bu ilerleyişte DAİŞ çetecilerine ağır darbeler vurulurken, hemen hemen her gün çok miktarda cephaneleri de YPG/YPJ savaşçılarının eline geçiyor. YPJ komutanı Zilan Kobanê, son günlerdeki çatışmalar da özellikle doğu cephesinde birçok noktanın DAİŞ çetelerinden temizlendiğini ve çok miktarda cephanelerini ele geçirdiklerini belirtirken, YPG komutanı Ciwan Kobanê ise, "Bizler adım adım ilerliyoruz. Bu da çetelerin adım adım Kobanê'den temizlendiği anlamına geliyor" dedi. 


Kobanê'ye yönelik DAİŞ saldırılarına karşı YPG ve YPJ savaşçıları ile onlara destek verenlerin başlattığı direniş 76'ncı gününe girdi. Kentin hemen hemen yüzde 75-80 civarında denetimi ele geçiren YPG ve YPJ savaşçıları hemen hemen her gün DAİŞ çetecilerine ağır darbeler vurarak, ilerleyişlerini sürdürüyor. DAİŞ çetecileri ile keskin nişancı atışları, rastgele kente doğru attıkları havanlar ve toplarla sonuç almaya çalışıyor. Son günlerde DAİŞ çetecilerinin saldırıları tamamen kırılırken, gerçekleştirmek istedikleri saldırılar ise, YPG ve YPJ direnişçileri tarafından püskürtülüyor. Kobanê'nin doğusu başta olmak üzere çatışmalar güney ve güney batıda devam ediyor. Batı cephesinde ise, YPG ve YPJ savaşçılarının eylemleri söz konusu. Ön cephede savaşan YPG ve YPJ savaşçılarına, kentte bulunan peşmerge ve Burkan el Fırat güçleri tarafından da destek veriliyor. Peşmergeler, ön mevzilerde yer almazken, havan, katyuşa ve uçaksavarlarla YPG savaşçılarına destek veriyor.

İLERLEME ADIM ADIM SÜRÜYOR

Kentte en yoğun çatışmaların yaşandığı yer ise doğu cephesi. Bu cephede Qada Azadi, Sukhul Hal, belediye ve Kültür Sanat Merkezi bölgelerinde çok yakın mesafede yoğun çatışmalar yaşanıyor. Cephenin tamamında ise, YPG ve YPJ savaşçılarının ilerleyişi söz konusu. Bu ilerleme gerçekleştirilirken de DAİŞ çetecilerine ağır darbeler vuruluyor. Doğu cephesindeki belediye bölgesinin hemen hemen tamamının YPG ve YPJ savaşçılarının denetimine geçtiği görülüyor. İlerleyişini kent savaşından dolayı adım adım gerçekleştiren YPG ve YPJ savaşçıları, hemen hemen her gün DAİŞ çetecilerinin çok miktarda cephanelerini de ele geçiriyor.

YPJ KOMUTANI: BİRÇOK NOKTALARI BIRAKIP KAÇTILAR

Belediye bölgesindeki ön mevzilerde savaşan YPJ komutanı Zilan Kobanê, son üç günde doğu cephesinde birçok noktanın DAİŞ çetecilerinden temizlendiğini dile getirerek, son üç gün içerisinde büyük miktarda cephane ele geçirdiklerini ve DAİŞ çetecilerinin çok sayıda cenazesinin ellerinde olduğunu belirtti. DAİŞ çetelerinin birçok noktalarını bırakıp kaçtıklarını dile getiren Zilan Kobanê, son günlerdeki çatışmalara ilişkin şu bilgileri verdi: "Şu anda bulunduğumuz bölgede çetelerin bir gücü kalmış değil. Daha çok uzaktan suikast tarzı saldırılar gerçekleştiriyorlar. Havanlarla saldırıyorlar, daha çok. Son üç günde saldıramadılar. Doğrudur, büyük ve ağır saldırıları oldu ama bugüne kadar bütün saldırıları da kırıldı. Daha önce hep ağır silahlara güvenerek saldırıyorlardı."

YPG KOMUTANI:  ADIM ADIM İLERLİYORUZ

Belediye bölgesindeki ön mevzilerde savaşan YPG komutanı Ciwan Kobanê de, DAİŞ çetecilerinin bütün saldırılarının YPG/YPJ savaşçılarının direnişi karşısında kırıldığını belirterek, "Arkadaşlarımızın bu son üç gündeki direnişi, çetelerin YPG/YPJ direnişi karşısında duramayacağını bir kez daha gösterdi. Son yirmi gündür de belediye civarında çok şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bizler de adım adım ilerliyoruz. Bu da çetelerin adım adım Kobanê'den temizlendiği anlamına geliyor. Burada çok sayıda çete öldürüldü ve cephaneleri ele geçirildi" dedi. 

Kent savaşında mutlak bir sonuçtan bahsetmenin güç olduğuna işaret eden Ciwan Kobanê, şunları ifade etti: "Öyle bir günde temizlemek olmuyor, şehir savaşlarında. Burada şehir savaşında bizim de bir tecrübemiz oldu. Ev ev, sokak sokak çatışmalar yaşanıyor. Bizler de ilerliyoruz. Son üç günde de daha çok uzaktan havan ve karnaslarla saldırıyorlar. Yani diyebiliriz ki; bu son üç günde çetelerde bir kırılma oldu."

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2014, 17:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER