YPJ savaşçısı Korkmaz Yüksekova'da toprağa verildi

YPJ savaşçısı Tansu Korkmaz (Dersim Roniya Gever), binlerce kişi tarafında son yolculuğuna uğurlandı.

YPJ savaşçısı Korkmaz Yüksekova'da toprağa verildi
YPJ savaşçısı Tansu Korkmaz (Dersim Roniya Gever), binlerce kişi tarafında son yolculuğuna uğurlandı.

Rojava'da "Komutan Rubar Qamışlo Hamlesi" kapsamında DAİŞ çeteleri ile girilen çatışmada yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Tansu Korkmaz'ın (Dêrsim Roniya Gever) cenazesi, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki otopsi işlemlerinin ardından memleketi Hakkari'nin Yüksekova ilçesine getirildi.

Korkmaz'ın cenazesi ilçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Şakitan Köprüsü'nde kitlesel olarak karşılandıktan sonra ilçeye doğru yola çıkarıldı. Yol güzergahı boyunca halk slogan ve zafer işaretleriyle cenaze konvoyunu uğurlarken, Abdullah Canan Köprüsü'nde polisler zırhlı araçlarla konvoyun önünü kesti. Bunun üzerine, cenaze konvoyu Özgürlük Meydanı üzerinden ilçe merkezine giriş yaptı. Burada aralarında HDP Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan ile belediye eşbaşkanlarının da bulunduğu binlerce kişi tarafından karşılanan cenaze, kepenklerin açılmadığı ilçede, Eski Kışla Merkez Camisi'ne getirildi. Dini vecibeleri yerine getirildikten sonra, cenaze 5 kilometre uzaklıktaki Bajêrge (Akalın) Şehitliği'ne doğru yürüyüşle getirildi. Yürüyüşte sık sık "Şehîd namirin", "Bijî Serok Apo" ve "Dersim yoldaş ölümsüzdür" sloganları atılırken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve YPJ'li Korkmaz'ın posterleri, YPJ ve KCK bayrakları ile kına tepsisi taşındı.

Sarı, kırmızı, yeşil tülbentler ile süslenen YPJ savaşçısının tabutu mezarlık girişinde, kadınlar tarafından omuzlanarak, mezarlığa kadar taşındı. Defin işlemlerinin ardından "Çerxa Şoreşê" marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Törende konuşan MEYADER İlçe Temsilcisi Cengiz Ortaç, "Bizler bu kutsal savaş ve mücadelede, Gever'e çok sayıda şehit getirdik. Bu arkadaşlar Kürt halkı için mücadele etti. Onların şahadeti bizim geleceğimizdir" dedi. 

Milletvekili Zeydan ise Korkmaz'ın tüm Kürt halkı için canını feda ettiğini belirterek, "Bizler de şehidimizin yolunda yürüyeceğiz. Bizler şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık ve 7 Haziran'da zafer elde ettik" dedi. 

YPJ savaşçısı Korkmaz'ın babası Hasan Korkmaz da tüm Kürt halkına başsağlığı dileklerinde bulunarak, "Şehit hepimizindir, Kürdistan'ındır. Önder Apo'nun başı sağ olsun. Şunu belirtmek isterim ki keşke böyle yurtsever bir kızım daha olsaydı da onun silahını kaldırsaydı" ifadesinde bulundu. 

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2015, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER