Yüksekdağ: 'Özgürlük için mücadele verenler kazandı'

2. Sakine Cansız Kadın Festivalinde konuşan HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, HDP’nin elde ettiği başarıyı hazmedemeyenlerin Amed’de provokasyonlara başvurduğunu ifade etti.

Yüksekdağ: 'Özgürlük için mücadele verenler kazandı'

2. Sakine Cansız Kadın Festivalinde konuşan HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, HDP’nin elde ettiği başarıyı hazmedemeyenlerin Amed’de provokasyonlara başvurduğunu ifade etti. HDP’nin başarısını kabullenemeyenlere seslenen Yüksekdağ “Siz egemenler siz zalimler daha bizim asıl gücümüzü görmediniz. Siz daha bizim ne zaferler kazanacağımızı görmediniz. Asıl bundan sonra siz HDP’nin zalimlere karşı nasıl bir mücadele verip zaferler kazanacağını göreceksiniz” dedi.

İsviçre’de yaşayan kadınlar İsviçre Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde düzenlenen 2. Sakine Cansız Kadın Festivalinde bir araya geldi. İsviçre’nin bütün kentlerinden gelen her renkten kadınların katılımıyla Basel Claramattepark meydanında gerçekleşen festivalde kadının rengi ile büyük bir coşku yaşandı.

İsviçreli kadın örgütlerinin, Türkiye sol hareketine bağlı kadın hareketlerinin de katılımıyla gerçekleştirilen festivalde gün boyu büyük bir coşku yaşanırken festival YPJ’li savaşçılara adandı. Festival ilk olarak yapılan konuşmaların ve KJK’nin mesajının okunmasının ardından Silbus û Tari’nin seslendirdiği parçalar eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.

‘ÖZGÜRLÜK İÇİN MÜCADALE VERENLER KAZANDI’

Festivalin ilerleyen saatlerinde HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ büyük bir sevgi eşliğinde konuşmasını yapmak üzere sahneye çıktı. HDP’nin zaferini değerlendirerek konuşmasına başlayan Yüksekdağ “Biz kazandık alanlarda özgürlük için mücadele verenler kazandı. Bizler tarihte eşine az rastlanan bir zafere hep birlikte imza attık. Ve bizler buradan bir kez yine dile getiriyoruz egemenler kaybetti halklar kazandı” şeklinde konuştu. Anaların gözünden düşen her damlanın çektiğimiz her çilenin verdiğimiz her bedelin karşılığının mutlaka alınacak diyen Yüksekdağ şunları belirtti: “Bizler 7 Haziran’da kazandığımız zaferi Türkiye ve Kürdistan başta olmak üzere her yerde direnen kadınlara armağan ediyoruz. Bu zaferi Sakinelere, Arinlere, Rojava’da direnenlere armağan ediyoruz. Biz bu zaferi onların bizlere kazandırdığı mücadele ruhuyla kazandık. Bu zafer bir kadın zaferidir.”

‘KOBANÊ DÜŞMEDİ AMA SİZ 7 HAZİRAN’DA DÜŞTÜNÜZ’

Bugüne kadar halklara yaşatılan her türlü acının hesabını sorma gününün geldiğini dile getiren Yüksekdağ, dökülen her damla gözyaşının HDP birlikte hesabının sorulacağını belirtti. ‘Kobane düştü düşecek’ diyenlere de seslenen Yüksekdağ “Kobane düşmedi ama siz 7 Haziran’da düştünüz. Biz o gün dedik bu siyaset size kazandırmaz bir gün gelir siz düşersiniz bizi dinlemediler. Bakın bugün kendileri düştü düştükleri yerden kaldıracak kimseleri bile yok. Biz halklarımıza söz verdik artık egemen zihniyetlerle bir ülkenin yönetilmesine izin vermeyeceğiz. Ve artık kimsenin bu halkları kendi çıkarları için yönetmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

‘HALK İKTİDAR OLACAK’

Biz bu yola çıkarken seni başkan yaptırmayacağız dedik ve söylediklerini başardıklarını dile getiren Yüksekdağ “Seçimlerin üzerinden 3 geçtikten sonra dışarı çıkmayı başarabildi. Bakın ağzından düşürmediği başkanlık kelimesini artık kimse duyamıyor bunu HDP yani sizler başardınız. Halkımıza verdiğimiz sözleri hepsinin arkasında duruyoruz. Ve verdiğimiz bütün sözler, teker teker yerine getireceğiz. Artık halklar iktidar olacak ve biz halkları iktidara getireceğiz” şeklinde konuştu.

‘ZALİMLER DAHA HDP’NİN ASIL GÜCÜNÜ GÖRMEDİ’

Seçim sürecinde ve secimden sonra özellikle Amed’de HDP’lilere karşı gerçekleştirilen saldırıları sert bir dille eleştiren Yüksekdağ, HDP’nin başarısını hazmedemeyenlerin provokosyolar yaratarak HDP’nin gücünün önüne geçmeye çalıştıklarını ifade etti. Bunu iyi bilsinler ki hiçbir saldırı hiçbir provokasyon bizi engelleyemeyecektir diyen Yüksekdağ, asıl kaybedenin provokasyon peşine düşenlerin olacağını söyledi. Yüksekdağ “Zalimler ve egemenler bunu unutmasınlar siz bizim daha asıl gücümüzü görmediniz. Siz bizim daha ne zaferler kazanacağımızı görmediniz asıl bundan sonra göreceksiniz. Asıl bundan sonra kalleş siyasetlere karşı nasıl bir siyaset sergileyeceğimizi göreceksiniz” dedi.

‘KADINLAR YENİ TÜRKİYE’NİN ÖNCÜSÜ OLACAK’

Elde edilen kazanımların devrim mücadelesinde hayatlarını kaybedenlerin sayesinde kazanıldığının altını çizen Yüksekdağ, “Bugün Sakine bugün Arin ve halkı için toprağa düşmüş binlerce özgürlük savaşçısı kadın bugün bu halkın kazandıkları başarıyı izliyor. Ve biz bu halkın kadınları olarak daha büyük zaferler elde edeceğiz. Kadınlar yeni bir Türkiye’nin öncüsü olacak. 7 Haziran’da bir anlamda kadın devrimi gerçekleşti bu devrim yolunu bizlere açanlara selam olsun” şeklinde konuştu.

Yüksekdağ’ın konuşmasının ardından festival sanatçılar Yelda Abasi, Meral Tekçi ve Zelal Gökçe’nin seslendirdiği parçalar eşliğinde çekilen halaylara geç saatlere kadar devam ettikten sonra hep bir ağızdan atılan özgürlük sloganları eşliğinde son buldu.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2015, 22:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER