YPS'li Vahit Şahin Hakkari'de toprağa verildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPS’li Vahit Şahin Hakkari’de toprağa verildi.

YPS'li Vahit Şahin Hakkari'de toprağa verildi
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı esnasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren Hakkari nüfusuna kayıtlı Vahit Şahin’in cenazesi Meya-Der yöneticileri ve ailesi tarafından Erzurum Adli Tıp Kurumundan alınarak Hakkari’ye doğru yola çıkarıldı. Depin mevkiinde kitlesel olarak karşılanan cenaze, konvoy halinde Sümbül Mahallesindeki mezarlığa getirildi.

Mezarlık çevresinde özel harekat timlerinin zırhlı araçlar eşliğinde yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Burada dini vecibeleri yerine getirilen Şahin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze defin işlemlerinin ardından söz alan Meya-Der Başkanı Bedirhan Koç, halkın cenazelere sahip çıkmadığını belirterek, herkesin cenazelere sahip çıkması gerektiğini söyledi. Koç, "Bu gençler kendileri için savaşa gitmedi. Bunlar halkı birliği ve beraberliği için gitti" dedi.

Ardından söz alan HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Metin Besi, Şahin ailesine başsağlığı dileyerek, Şahin ailesinin bir ay içinde 4 evladını toprağa verdiğini söyledi.

Besi,” Biz yinede savaş taraftarı değiliz. Umarız ki Vahit Şahin son şehidimiz olur. Devlet, KCK tarafından yapılan diyalog çağrısına kulak versin. Çözüm ancak müzakereyle olur. Bin defa daha Şırnak, Silopi, Cizre, Sur ve Gever yıksalar da bu Kürt sorunu çözülmeyecektir. Binlerce gencimizi de öldürseler çözüm olmayacaktır. Biz savaş ve ölüm istemiyoruz. Bizler barış ve kardeşlik istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Cenaze töreninin ardından kitle Biçer Mahallesi'ndeki camide kurulan taziyeye katıldı.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2016, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER