Yüksekdağ: 400 milletvekili alamayanlar insan canı alıyor

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Mersin’de düzenlenen Newroz mitinginde “Acı bizim acımız ama bu ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı ölenleri kendi canı saymıyor bile. 400 milletvekili alamayan demek ki yüzlerce insanın canını almak istiyor” dedi.

Yüksekdağ: 400 milletvekili alamayanlar insan canı alıyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ partisinin Akdeniz ilçe binası önünde yapılan Newroz mitinginde konuştu.

Yüksekdağ’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘Savaş, ölüm ve yıkım siyaseti’

“Karşımızda yasaklar baskılar ablukalar savaş ölüm ve yıkım siyasetini görüyoruz. Ama bizler inatla barış dedik, yaşam, özgürlük demokrasi dedik. İlle de direniş dedik. Barışa ulaşmak hiç kolay değil. Onlar barıştan korkuyor, biz korkularını başlarına getireceğiz. Bir arada yaşamaktan kopmamış halklar barışı, demokrasiyi getirecek.

“Halkımızın bayramını yasaklayanlar, halkımızın meşru demokratik hakkını yasaklayanlar saldırılardan medet umuyor. Ama bilsinler ki bize her yer Newroz.

“Yasaklara inat dört bir yanda her sokakta mahallede meydanda bizler yeni yaşamı Kawa’ların torunlarına selam duracağız. Cenazeleri sokakta teşhir edilen evlatlarımız, kardeşlerimiz için bu Newroz’da direnişimizle selam duracağız.”

‘Cumhurbaşkanı ölenleri kendi canı saymıyor’

“Dertleri davaları kaos çıkarmak. Halkımızı kendilerine mecbur bırakanlar bugün Türkiye’yi adeta Suriye’ye dönüştürdü. Halkımız geleceğe güvenle bakamıyor. Bu kirli amaçlarının üstünü vatan millet hamasetiyle örtmeye çalışıyorlar.

“Hiç utanmadan Saray’daki ‘Vatan ölenler varsa vatandır’ diyor. Acı bizim acımız ama bu ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı ölenleri kendi canı saymıyor bile. 400 milletvekili alamayan demek ki yüzlerce insanın canını almak istiyor.”

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2016, 18:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER