Yüksekdağ: Bu ülke 13 yıl güçlü bir muhalefet olmadığı için kaybetti

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, iktidar kadar güçlü bir ana muhalefete de ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bu ülke 13 yıl güçlü bir muhalefet olmadığı için kaybetti” dedi.

Yüksekdağ: Bu ülke 13 yıl güçlü bir muhalefet olmadığı için kaybetti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, 25. dönem milletvekili kaydını yaptırdıktan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

Yüksekdağ, iktidar kadar güçlü bir ana muhalefete de ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bu ülke 13 yıl güçlü bir muhalefet olmadığı için kaybetti” dedi.

Meclis Başkanlığı için bir aday önereceklerini söyleyen ve henüz bir aday belirlemediklerini belirten Yüksekdağ, İmralı’da sürdürülen tecridin de süreci provoke etmeye yönelik olduğunu söyledi.

Adalet Bakanlığı’ndan İmralı’yı ziyaret talebine yönelik Yüksekdağ, “Henüz yanıt gelmedi. İki ayı aşkın zamandır İmralı’ya heyetimizin gidişi engelleniyor. Süreci provoke edecek, süreci gerecek tutum ve yaklaşımlardan uzak durulması gerekiyor. Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecrit de gerilim yaratma politikasının ürünüdür. Sayın Öcalan’ın rolünü oynaması sağlanmalıdır” diye konuştu. / İMC

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2015, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER