Bayrak kaldırılıyor

ABD'nin Güney Carolina eyaleti kongre binasındaki ‘ırkçılık ve beyazların egemenliğinin simgesi’ olarak görülen konfederasyon bayrağının indirileceği açıklandı.

Bayrak kaldırılıyor

ABD’nin Güney Carolina Valisi Nikki Halley, düzenlediği basın toplantısında, Charleston kentinde siyahların gittiği tarihi Emanuel Afrika Metodist Episkopal Kilisesi’ne yapılan saldırının ardından gündeme gelen kongre binasındaki konfederasyon bayrağının indirileceğini açıkladı.

Eyalet senatosu ve meclisinin bulunduğu kongre binasındaki bayrağın indirilmesinin zamanının geldiğini belirten Halley, “Irk konusunda, Güney Carolina’nın çok çetin bir tarihi var. Hatırlatıcılara ihtiyacımız yok” dedi.

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Partili Mitch McConnell de yaptığı açıklamada “Şimdi doğru olanı yapma zamandır. Vali Halley’in çağrısını destekliyorum” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

ABD’nin Güney Carolina eyaletinin Charleston kentinde, siyahların gittiği Emanuel Afrika Metodist Episkopal Kilisesi’ne düzenlenen saldırıda aralarında kilisenin papazı ve Demokrat Parti Eyalet Senatörü Reverend Clementa Pinckney’in de bulunduğu 6’sı kadın 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının failinin 21 yaşındaki beyaz Amerikalı Dylaan Roof olduğunu açıklamıştı.

Saldırıyı gerçekleştiren Roof’un sosyal medyadaki paylaşımında bir elinde tabanca, diğer elinde konfederasyon bayrağı bulunan resimleri yayınlanmıştı.

20 Haziran’da saldırının yaşandığı Charleston kentinde protesto eylemleri düzenlenmişti.

Charleston’da Emanuel Afrikan Methodist Episkopal Kilisesi, ABD’nin güneyindeki siyahilerin gittiği en eski ve büyük ibadethane olarak bilinirken, kurucularından birinin beyaz Amerikalıların arazilerinde çalışan kölelere özgürlük verilmesini savunan ve daha sonra yakalanarak idam edilen bir Amerikalı olduğu belirtiliyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2015, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER