Mimarlar Odası: İftar sofrasının maliyeti 6.5 milyon lira

Mimarlar Odası, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, dün Diyanet İşleri Başkanı Görmez ve din adamlarına Saray’da verdiği iftar yemeği masanın fiyatının 6. 5 milyon lira olduğunu açıkladı.

Mimarlar Odası: İftar sofrasının maliyeti 6.5 milyon lira

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve din adamlarına Saray’da iftar yemeği verdi.

Ancak, iftardan daha çok konuşulan konu iftar yemeğinin verildiği masa oldu. Masa Twitter’da da en çok tiye alınan konuların başında geldi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi de Saray’da düzenlenen yemek organizasyonundan yola çıkarak, organizasyondaki mobilyaların; masa ve sandalyelerin maliyetlerini hesapladı.

Masa ve sandalyelerin maaliyeti

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi:

“600 metrekarelik balo salonlarının olduğu kaçak sarayda, ana binanın fuaye bölümünde verilen fasıllı yemek organizasyonunda mobilyalarının yaklaşık maliyetini hesapladık.

“Kaçak Sarayda makama göre masa düzeni kurulmuş. 12 kişilik 30 ahşap masa bulunuyor. 21 kişilik de protokol masası var.

“Mobilyaların yurtdışından getirildiği ağırlıklı italyan ve fransız mobilyaların kullanıldığı Ana binanın mobilyaları E şeklindeki idari binanın mobilya fiyatlarının kat be kat fazlası.

“Türkiye’de çok az firmanın satışını yaptığı büyük ölçekli bu masaların 12 kişilik  olanının tanesi 25 bin ile 40 bin avro arasında değişiyor. Masaların tanesini 30 bin avrodan hesapladık 21 kişilik masanın maliyeti ise 60 bin avro  civarında.

“Kolçaksız sandalyelerin tanesi maliyeti 2000 avro ile 5000 avro arasında değişiyor bu yemek organizasyonunda 360 tane tespit ettik.

“21 kişilik masanın etrafında ise tanesi 5 bin avro olan kolçaklı sandalyeler var. Kaçak sarayda, öğlen faslının yapıldığı mobilyaların maliyeti yaklaşık 6,5 milyon lira.”

Masadakiler

Mehmet Görmez, İslam Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Raşit Küçük, Diyanet İşleri eski Başkanları Prof. Ali Bardakoğlu, Prof. Mustafa Said Yazıcıoğlu, Dr. Tayyar AltıkulaçLütfi Doğanve Prof. Süleyman Ateş, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Kayapınar, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Prof. Mehmet Emin Özafşar, Prof. Hasan Kamil YılmazNecmettin Nursaçan,Mustafa Demirkan ve Dr. Ekrem Keleş‘in yanı sıra İstanbul 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. İbrahim Kafi Dönmez, İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Mehmet Akif Aydın, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Ali Köse, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Mürteza Bedir, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. İsmail Hakkı Ünal, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Mehmet Said Hatipoğlu, İstanbul Müftüsü Prof. Rahmi Yaran, Bursa Müftüsü Prof. Mehmet Emin Ay, İzmir Müftüsü Prof. Ramazan Muslu, Konya Müftüsü Prof. Ali Akpınar, Van Müftüsü Nimetullah Arvas, Diyarbakır Müftüsü Burhan İşliyen.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2015, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER