Baluken: Osman'la birlikte 10 gündür devlet de kayıp

İzmir'de zorunlu askerlik yaparken kaybolan Osman Karadeniz’e ilişkin açıklama yapan Baluken, “10 gündür Osman’la birlikte devletin kendisi de kayıp” dedi.

Baluken: Osman'la birlikte 10 gündür devlet de kayıp

HDP Diyarbakı Milletvekili İdris Baluken, İzmir’in Buca ilçesinde zorunlu askerlik yaparken şüpheli bir şekilde kaybolan Osman Karadeniz’in durumunu Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na sordu.

Karadeniz’in durumu ile ilgili kendilerine hiçbir bilgi vermediğini belirten Baluken, “10 gündür Osman’la birlikte devletin kendisi de kayıp” dedi.

Dicle Haber Ajansı’nda (DİHA)yer alan habere göre; aralarında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı müsteşarlarının da olduğu yetkililerle yaptığı görüşmelere ilişkin bilgi veren Baluken, “Osman Karadeniz kardeşimiz için ilk günden aileyle irtibat halindeyim. Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile birçok kez görüştüm ancak somut bir bilgiyle geri dönüş olmadı” dedi.

‘Savunma Bakanlığı ve hükümetin sorumluluğunda’

Baluken, bu akşam da yetkililerle bu konuda telefon görüşmesi yapacağını söylerken, “Umarım iyi haberler alırız. Osman Karadeniz’in can güvenliği Milli Savunma Bakanlığı’nın ve AKP hükümetinin sorumluluğundadır. Osman Karadeniz için Mobese kameraları ve teknik inceleme sonuçlarının acil olarak açıklanmasını bekliyoruz. Maalesef Osman Karadeniz’den yeni bir haber yok. Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve İzmir Valisi ile görüşmemizden bize aktarılan somut hiçbir gelişme yok. Umudumuzu kaybetmeden çalışmalarımızı ve dualarımızı eksik etmeyelim. Zorunlu askerlik uygulaması kaldırılmadan bu endişeli bekleyişlerden kurtulmamız mümkün görünmüyor. 11 gündür Osman’la birlikte devletin kendisi de kayıp” ifadelerini kullandı.

‘Ölümle tehdit edilmiş’

HDP Diyarbakır mitingine bombalı saldırı sonrasında kayıp asker Karadeniz’in askeri kışlada ölümle tehdit edildiğini öğrendiklerini belirten Baluken, en son iki gün önce Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile görüştüklerini ancak kendilerine Karadeniz’in durumu hakkında somut bir bilgi verilmediğini söyledi.

2 gün önce Osman Karadeniz’in ailesinin bir numaradan aranarak, uzun süre telefonun açık tutulmasına rağmen herhangi bir konuşmanın yapılmadığı bilgisine de ulaştıklarını kaydeden Baluken, aileyi arayan numarayı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne verdiklerini ve bu numaradan arayan kişilerin Karadeniz’in kaybedilmesi olayıyla ilişkilerinin olabileceğini belirtti. / İMC

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2015, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER