IŞİD, Rakka'da yaşayan Kürtleri kentten terk etmeye zorluyor

IŞİD'in Rakka'da yaşayan Kürtlerden kenti 72 saat içinde terk etmeleri ya da kendilerine katılmaları konusunda tehdit ettiği belirtildi.

IŞİD, Rakka'da yaşayan Kürtleri kentten terk etmeye zorluyor

IŞİD'in Rakka'da yaşayan Kürtlerden kenti terk etmeleri ya da kendilerine katılmaları konusunda tehdit ettiği belirtildi.

Hawar Haber Ajansı’nın (ANHA) bölgedeki yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre, dün öğleden sonra kentte yaşayan Kürtleri tehdit ederek “72 saate kadar kenti terk edin” dediği belirtildi.

Ayrıca Kürt gençlerini de alıkoyarak kendileriyle birlikte savaşmaya zorladığı belirtilen haberde, IŞİD’in gençlere baskı uygulayarak “ya bize katılırsınız, ya da Tedmur (Palmira) veya Humus’a bağlı Suxnê kasabasına gidersiniz” tehdidinde bulunduğu belirtildi.

IŞİD tarafından Rakka ele geçirilmeden önce 70 bine yakın Kürdün yaşadığı belirtilen kentte, şu anda on binin üzerinde Kürdün yaşadığı tahmin ediliyor.

Halk Savunma Birlikleri (YPG)-Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) ve Burkan El Fırat güçleri IŞİD’i Tel Abyad’dan çıkararak Rakka’ya doğru ilerlemişti. YPG/YPJ ve Burkan El Fırat güçleri dün Rakka’ya bağlı Ayn İsa kasabasından IŞİD’i çıkarmış ve kontrolü sağlamıştı.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2015, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER