ODTÜ'de Eğitim Sen'liler direnişte

Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şubesi Örgütlenme Sekreteri ve ODTÜ araştırma görevlisi Mert Kükrer ile Şube Denetleme Kurulu üyesi Barış Çelik’in işten atılma tehdidi ile karşı karşıya bırakılması ile birlikte ODTÜ’deki keyfi uygulamalara karşı Rektörlük önünde çadır kuruldu.

ODTÜ'de Eğitim Sen'liler direnişte

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) Eğitim Sen (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası) Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şubesi Örgütlenme Sekreteri ve ODTÜ araştırma görevlisi Mert Kükrer ile Şube Denetleme Kurulu üyesi Barış Çelik’in işten atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalması üzerine çadır kuruldu.

Eğitim Sen, taleplerin kabul edilmemesi üzerine Aralık ayında üç günlük greve çıkmıştı. Grevin ardından Eğitim-Sen adına komisyona katılan işyeri temsilcisi Ekin Erdem Evliya, keyfi olarak işten çıkarılmıştı.

Rektörlük, Evliya’nın ardından Eğitim-Sen Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şubesi Örgütlenme Sekreteri ve Araştırma Görevlisi Mert Kükrer ile Şube Denetleme Kurulu üyesi Barış Çelik’in işten çıkarılması ve memuriyetlerine son verilmesi için dosyalarını Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) göndermişti. Üç sendika üyesine de “kademe ilerlemesi durdurulması” cezası verilmişti.

Eğitim Sen bu gelişmeler üzerine, işten atılanların geri alınması, keyfi uygulamalara son verilmesi ve taleplerinin kabul edilmesi için Rektörlük binası önüne çadır kurarak  “Soruşturmalar, işten atmalar, baskılar bizi yıldıramaz” yazılı pankart açtı.

Talepler

* Beş sendika üyesi ve bir öğrenciye açılan soruşturmalar ve verilen cezalar geri çekilsin.

* Aralık ayında işten çıkarılan Eğitim Sen İşyeri temsilcisi işe geri alınsın.

* ODTÜ’de sendikal faaliyeti ve örgütlenme hakkını engellemeye yönelik baskılar son bulsun.

* ODTÜ’de yaşanan ve sistematik hale gelen mobbing ve ihlallerinin önüne geçmek için somut ve kurumsal önlemler alınsın.

Eğitim Sen  ODTÜ İş Yeri Temsilciliği change.org’da işten atılmaların durdurulmasını engellemek amacıyla imza kampanyası da başlattı.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2015, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER