Meclis'te yemin töreni

Meclis 25. Dönemi açılış töreni başladı. Geçici sıfatıyla Meclis Başkanlığı yapan Deniz Baykal açılış konuşması yaptı. Milletvekilleri, illerin alfabetik sırasıyla yemin ediyor.

Meclis'te yemin töreni

Meclis2in 25. Dönemi bugün başladı.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek Meclis’in en yaşlı üye sıfatıyla Başkanlığını yürütecek olan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a görevini devretti.

Saat 15.00’te başlayan oturumun açılışını en yaşlı üye sıfatıyla geçici başkanlık eden CHP Milletvekili Deniz Baykal yaptı.

En genç altı  vekil olan Tuğba Hezer (HDP), Fatma Gaye Güler (AK Parti), Dilek Öcalan(HDP), Abdurrahim Boynukalın (AK Parti), Enise Güneyli (HDP), Sena Nur Çelik (AK Parti) geçici katip üyesi olarak yerlerini aldı.

“Geçici Başkanınız olarak eminim çok zorlu bir mücadelenin ardından milletvekili seçilerek milletin temsilcisi olma hakkını kazanan siz değerli üyeleri saygıyla selamlıyorum” diyerek açılış konuşmasına başlayan Baykal, konuşmasında uzlaşma, demokrasi ve işbirliği vurgusu yaptı.

Geçici katip üyeler yemin töreni için dönüşümlü olarak milletvekillerinin isimlerini okuyor. Milletekillerİ seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabe sırasına göre yemin metnini okuyor.

Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan, saygı duruşunun ardından Genel Kurul’dan ayrıldı.

Genel Kurul’da ilk yemini bir engelli vekil, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun yaptı.

HDP’li üç vekil bugünkü Meclis oturumuna katılamadı. HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım’ın kayınpederinin vefatı, Adana Milletvekili Rıdvan Turan geçirdiği operasyon ve Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat annesi ve kızkardeşinin geçirdiği trafik kazası dolayısıyla yemin törenine katılamayacağını duyurdu.

Yeminlerin yaklaşık 10 saat sürmesi ve oturumun gece saat 01.00-02.00 gibi bitmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2015, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER