Pelin Batu: Ailecek HDP'ye Oy Verdik

7 Haziran seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Pelin Batu, "Ben de dahil tüm ailem HDP'ye oy verdik. İlk defa böyle bir şey oluyor" dedi.

Pelin Batu: Ailecek HDP'ye Oy Verdik

Gazeteci Pelin Batu, “Nişantaşı, neden HDP’ye oy verdi?” sorusunu kendi ailesinden örnekler vererek cevapladı. Barış sürecinin samimi ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi için bütün ailesinin HDP’ye oy verdiğini söyleyen Batu, şöyle devam ediyor: “Dedem de babam da CHP milletvekiliydi.

Sola en yakın olan partilere oy vermişizdir hep. Şimdi ben de dahil tüm ailem HDP’ye oy verdik. İlk defa böyle bir şey oluyor.

Barış süreci AK Parti’yle başlayınca, nasıl destekliyorsunuz diye tepki gösterdiler bana. Bir süre sonra AKP’nin samimi olmadığını gördüm. Bugün barış süreci diyor, ertesi gün terörist ilan ediyor. Bu sürecin onlarla devam edebileceğini düşünmedim. HDP’nin güçlü bir şekilde Meclis’e girmesi barış sürecinin ciddi bir şekilde devam edeceği anlamına geliyor.”

HDP SAYESİNDE MECLİS KADINLA TANIŞTI

Seçim öncesi HDP’nin vaatlerini okuduğunu, yazılan birçok şeyin hayal ettiği Türkiye’yi tarif ettiğini vurguluyor Pelin Batu: “Diğer partilerin seçim kitapçıklarını da okudum. HDP’nin bakışı farklıydı. Eşbaşkan konusu da çok önemliydi. İki başkan da çok güzel şeyler söyledi. Cumhuriyet tarihinin başından beri, bir parlamentoyu dolduracak kadar kadın çıkarmamışız. HDP sayesinde Meclis’imiz kadınla tanıştı. İlk defa 97 tane kadın Meclis’te.”

GÜLER YÜZLÜ SİYASETTE  YAPILABİLİYORMUŞ

Batu’ya göre, güler yüzlü siyaset yapmanın ne demek olduğunu Selahattin Demirtaş sayesinde öğrendik: “Guardian’dan, Londan Times’a herkes yeni bir yıldız doğuyor diye boşu boşuna yazmadı. Güleryüzlü siyaset yapmanın ne kadar ehemmiyetli olduğunu öğrendik. Siyasilerin bağırıp çağırdığını gördüğümüz bir ortamda, espriyle verilen cevapları ne kadar özlemişiz.

Stratejik de düşününce Başkanlık sisteminin bizim gibi coğrafyalarda ne kadar tehlikeli olabileceği, diktatörlüğe gidebileceğini öngörebildiğim için de HDP ye oy verdim. Ülkenin son yıllarda gittiği yol ortada. Eğitim sistemi, hukuk sistemi ve köklü kurumlarımız sıfırlandı. Bundan da endişe duyduk. Hepsini yan yana koyunca gönlümüz rahat bir şekilde oy verdik.”

KENDİ ELLERİYLE OY KAYBETTİLER

“AKP’nin oy kaybetmesinde o kadar çok etken var ki! Neredeyse kendi elleriyle başardılar bunu” diyen Batu, şöyle devam ediyor: “Hırsızlık ve yolsuzluğun üstüne Ak Saray’ı ekliyorsunuz, onun üstüne Kuran’ı Kerim’le meydanlarda bağıran siyasetçileri görüyorsunuz. Onun üstüne Suriye politikalarını.. Nişantaşı dediğimiz yer, genelde gelir düzeyinin, eğitim düzeyinin yüksek olduğu yer. Dolayısıyla orada oy verenler bu bilinçle tercihlerini yaptı.”

GEZİ SÜRECİNDE OYLARINI ARTTIRDI

Pelin Batu, HDP’nin başarısını Gezi sürecine de bağlıyor: “Orada yan yana gelmeyecek insanların birlikte olduğunu gördüm. Her gün oradaydım ve şöyle bir sahneye tanıklık ettim. Gaz bombaları nedeniyle biz can havliyle kaçmaya çalışırken sağımızdaki solumuzdaki Kürt arkadaşlar, ‘Biz çok tecrübeliyiz, yıllardır yaşıyoruz. Size yol gösterelim’ diyorlardı.

Gezi’ye gidemeyen üst jenerasyonda, felsefi olarak şöyle bir şey oldu. Bu sorunun masada çözülmesi lazım, çözerse de HDP çözer. Ancak ‘Teröristleri Meclis’e soktunuz’ mantığını da görüyorum. Ben de onlara diyorum ki, ‘Ben de oy verdim. Bu sürecin dağda çözülmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bir şans verin.’ Dünyadan örnekler vererek anlatmaya çalışıyorum. HDP’nin kendisi kanıtlaması için çok büyük bir fırsat.”

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2015, 18:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER